Vreme čitanja: oko 1 min.

Magnetna rezonanca stigla u bolnicu u Leskovcu: Aparat se već montira

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Magnet se trenutno montira. Tu je ekspert iz Holandije sa inženjerima, a mi smo ranije pripremili posebnu prostoriju koja je za njega namenjena“, rekao je direktor ove ustanove

  • 0
Magnetna rezonanca Foto: Pixabay

Dugo očekivana magnetna rezonanca stigla je 21. novembra u Opštu bolnicu Leskovac i ovaj aparat se već montira, potvrdio je za Jugmediu direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević. Reč je, kazao je, o najsavremenijem aparatu, vrednom 1.650.000 evra.

Magnet se trenutno montira. Tu je jedan ekspert iz Holandije sa osam inženjera, a mi smo ranije pripremili posebnu prostoriji koja je za njega namenjena“, istakao je Dimitrijević.

Ovo je vrlo specifična mašina, on je ubačen u neki kavez, koji je završen i sada se polako montira. Montiranje će da traje od 15 do 20 dana. Kada se podigne magnetno polje treba još pet dana da se to našteluje. Krajem sledeće nedelje će da se podigne to magnetno polje koje se više ne isključuje“.

Dimitrijević je dodao da u prostoriji gde se nalazi magnetna rezonanca, ulaz sa metalnim predmetima je isključivo zabranjen, jer aparat može da se ošteti.

„Takođe, parking se u bolnici završava, postavljaju se behaton ploče, radovi se završavaju po dinamici koja je određena, tako da će se radovi za planirani deo završiti do kraja nove godine, a možda i pre toga“, rekao je Dimitrijević.

(Telegraf.rs)

Video: Magnetne rezonance i rendgenski aparati stižu ubrzo, naveći deo do decembra, manji deo u martu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA