≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sneg zabeleo Srbiju: Planine pod pokrivačem, selo kod Kuršumlije kao iz bajke, a Goč bez struje

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
sneg u srbiji Foto: Telegraf/Toma Stevanović, Rina

U mestu Rudno, na obroncima Golije, napadalo je do 20 centimetara snega. Sneg visine 30 centimetara i na Goču, gde zbog kvarova na dalekovodima nema struje. Padavine su i u užičkom kraju.

U Rudnu na Goliji je do 20 centimetara snežnog pokrivača, dok je nešto više snega, do 30 centimetara, napadalo na Goču. Inače, na toj planini nema struje zbog kvarova na dalekovodima sa vrnjačke i kraljevačke strane.

Sneg koji je na Kopaoniku počeo da pada sinoć, od 23 časa, dostigao je 16 centimetara visine. Ovoga jutra izmerena temperatura je -5 stepeni, vidljivost je 600 metara i duva severoistočni vetar.

Niske temperature pogodovale su proizvodnji veštačkog snega pa su noćas aktivirani i topovi za veštačko osnežavanje glavnih staza u centru skijališta.

Najviše posla u užičkom kraju putari su imali preko Zlatibora i u Novoj Varoši.

Sneg i u Leskovcu

Rano jutros oko pet sati prve vlažne pahulje snega nošene jačim vetrom zahvatile su i leskovačke ulice. Kiša koja je tokom noći uporno padala u leskovačkom kraju u ranim jutarnjim satima na ulicama prekrivenim vlažnim sneom izazvala je poveće poledice na leskovačkim perifernim ulicama i prilaznim putevima. ka gradu.

Sneg u gradu je napadao mestimično od 3 do 5 centmketara dok je u brdsko-planinskom delu oko15 santimetara snežnog pokrivača. Vlažni sneg je u priličnoj meri optereretio elektrovodove u malenoj Crnoj Travi i n apadinama planine Čemernik i Kukavica. Strahuje se da okolo poveće rastinje oko elektrovodova pod teretom vlažnog snega ne popada na dalekovode i izvrši prekid struje u ovim krajevima.

Prizori iz sela Kosmača kod Kuršumlije kao sa razglednice

Sneg je zabeleo i kuršumlijsko selo Kosmača, a prelepi prizori deluju kao da su naslikani kičicom.

Sneg, selo Kosmača, Kuršumlija Selo Kosmača; Foto: Telegraf

Od popodneva kiša u nižim krajevima prelazi u sneg

Kiša u nižim predelima će od sredine dana i posle podne sa daljim padom temperature preći u sneg.

Više padavina biće na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije. U nižim i brdskim predelima očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 centimetara, na planinama lokalno i više od 30 centimetara.

Duvaće slab i umeren, povremeno i jak severozapadni vetar.

U nedelju će biti umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa kratkotrajnim snegom. Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku zemlje, ali će ta količina padavina biti manja u odnosu na subotu.

Šaljite nam slike iz vašeg kraja na redakcija@telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA