Vreme čitanja: oko 1 min.

Luka (13) pobedio leukemiju i vratio se kući, matične ćelije mu dao Nemac: Dobrodošao, voli te Užice

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Jedva čeka da vidi svoje drugove, nadam se da će to biti uskoro, makar sa neke distance, pošto on u kolektiv ne može bar godinu dana, jer se transplantacijom poništavaju dejstva svih primljenih vakcina", kaže Lukina mama

  • 2
Luka Bosiljčić Printskrin RTS

Posla osam meseci teške borbe sa opakom bolešću, leukemijom Luka Bosiljčić (13) konačno se vratio u Užice, a njegovi školski drugovi su mu priredili doček. Na poslovnom objektu na Gradskom trgu razvili su veliki transparent "Dobro došao Luka, voli te tvoje Užice", navodi Užice oglasna tabla.

Njegova mama je pozvala da se ovakve akcije, kao za Luku nastave, jer, kako kaže, nije Luka jedini koji je bolestan.

- Trenutno je u Beogradu još jedan naš Užičanin, oboleo od leukemije, beba od sedam meseci - rekla je ona i zahvalila svima na pomoći:

- Jedva čeka da vidi svoje drugove, nadam se da će to biti uskoro, makar sa neke distance, pošto on u kolektiv ne može bar godinu dana, jer se transplantacijom poništavaju dejstva svih primljenih vakcina.

Luki je bolest otkrivena u februaru, a 31. marta u Institutu za majku i dete u Beogradu konstantovan je najteži oblik leukemije. Jedini način da se izleči je bilo matičnim ćelijama. Od tada njegov otac Nebojša i majka Snežana su krenuli u potragu za potencijalnim donorom. U akciju su se uključili svi Užičani, a i šire.

Početkom jula je stigla nada iz Evropske banke matičnih ćelija da postoji donor, kako su saznali da je u pitanju Nemac, star 30 godina. Malo kasnije je urađena transplatacija koštane srži, a onda je krenulo njegovo praćenje oporavka. I posle osam meseci Luka se vratio u Užice.

(Telegraf.rs)

Video: Darko je sa 9 godina prošao ono što nijedno dete ne bi trebalo: Tada se završilo njegovo detinjstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA