Vreme čitanja: oko 1 min.

Obustave saobraćaja na nekim putnim pravcima: Ovde vozače čekaju zimski uslovi za vožnju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače, sa temperaturama oko nultog podeljka sa kišom i susnežicom u nižim, i snegom na putevima u planinskim predelima

  • 0
Zlatibor zlatibori okrug sneg Foto: Telegraf.rs / B.I.

Na putu Vladičin Han - Surdulica, državna granica sa Bugarskom - granični prelaz Strezimirovci, zbog nepovoljnih vremenskih uslova na snazi obustava saobraćaja, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Ekipe su na terenu. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja.

I na deonici Ranutovac - Gložje (Golema reka), na snazi obustava saobraćaja zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Ekipe su na terenu.

Obustava saobraćaja, zbog stabala drveća koje se nalazi na kolovozu na: - na državnom putu II A reda broj 232 Predejane - Crna Trava (na km 0 + 800) u mestu Predejane, - na državnom putu II A reda broj 258 deonica Čukarka- državna granica sa Severnom Makedonijom, kod mesta Džep.

U nekim delovima Srbije zimski uslovi za vožnju

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače, sa temperaturama oko nultog podeljka sa kišom i susnežicom u nižim, i snegom na putevima u planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U jugozapadnim, jugoistočnim i istočnim krajevima, a posebno na putevima u planinskim predelima zbog snežnih padavina i snega na putu saobraćaj se odvija usporeno, a upotreba zimskih guma i zimske opreme je obavezna.

Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku Srbije, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Na zimske uslove vožnje, sa mestimično ugaženim snegom na kolovozu treba računati u planinskim predelima Sjenice, Ivanjice, Valjeva, Nove Varoši, Vranja, Kruševca i Novog Pazara.

Prohodnost puteva je dobra, ali ugaženog snega na kolovozu, visine do 5 cm ima i na putevima ka našim zimski centrima: Kopaoniku, Goču, Tari, Divčibarama i Staroj Planini.

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlasku iz zemlje zadržavaju se pet sata. Teretnjaci na Horgošu čekaju sat i po, a na Kelebiji jedan sat.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA