Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedna teška noć za putare u Zlatiborskom okrugu: Borili se čitavu noć, a ovo su nakritičnije tačke

Vreme čitanja: oko 1 min.

isina belog pokrivača na Zlatiboru i Novoj Varoši varira između 30 i 40 centimetara

  • 0
Zavejan zlatiborski okrug Foto: B.I.

Sneg i protekle noći nije prestajao da pada u zapadnoj Srbiji, a najteže je bilo radnicima zimske službe, koji su se čitavu noć borili sa mećavom na najkritičnijim deonicama puta preko Zlatibora i Zlatara.

- I uprkos snežnim padavinama posle ponoći, saobraćaj na putevima u Zlatiborskom okrugu se ipak normalizovao zahvaljujući teškoj mehanizaciji. Pored ostale mehanizacije za čišćenje snega angažovali smo čak i šest grejdera, koji su bili raspoređeni na najkritičnije tačke. - kaže Alen Mušanović iz Puteva "Užice".

Kako smo već isveštavali, od sinoć je jaka mećava zavejala ovaj deo Srbije, pa je saobraćaj bio otežan na deonicama magistralnog puta između Zlatibora i Nove Varoši, ali i na delovima regionalnog puta Nova Varoš - Sjenica, kao i Kokin Brod - Ivanjica.

- Najkritičnije tačke bile su Borova Glava i Tavnik, za koju su deonicu angažovana dva grejdera. Pored teške mehanizacije na terenu je bilo i 16 kamiona zimske službe. - dodao je Mušanović.

Visina belog pokrivača na Zlatiboru i Novoj Varoši varira između 30 i 40 centimetara, a na planinskim visovima Zlatara, Murtenice i Tornika sneg dostiže i preko pola metra.

(Telegraf.rs / B.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA