• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcija Fondacije Mozzart "Struju štedi" – Puštena u rad solarna elektrana u Tehničkoj školi u Valjevu

Vreme čitanja: oko 1 min.

-Ova donacija je veoma značajna, jer želimo da mlade generacije vide koliko je važno da prelazimo na obnovljive izvore energije - istakla je Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike

  • 0
Mozzart

Foto: Promo/ Soultime media

Akcija "Struju štedi da humanost više vredi" zaokružena je velikom donacijom solarne elektrane Tehničkoj školi u Valjevu! Uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike, Fondacija Mozzart je proletos organizovala nagradnu igru i pozvala građane da ostvare uštedu električne energije od minimum deset odsto u odnosu na isti period prošle godine. Struja se štedela u celoj Srbiji, a sa svakim poslatim računom povećavao se humanitarni fond za izgradnju solarne elektrane koja je u ponedeljak puštena u rad u prisustvu ministarke Dubravke Đedović, gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića i predstavnika fondacije.

Mozzart

Foto: Promo/ Soultime media

Ova izuzetno uređena obrazovna ustanova ima sopstveni Trening centar i kabinet za obnovljive izvore energije. Objekat je izgrađen pre 64 godine, a solarna elektrana smanjiće potrošnju električne energije za oko 15 odsto.

-Ova donacija Fondacije Mozzart je veoma značajna, jer želimo da mlade generacije vide koliko je važno da prelazimo na obnovljive izvore energije i da na taj način menjamo svet. U okviru škole postoji kabinet za obnovljive izvore energije, pa će paneli služiti i kao nastavno sredstvo. Brigom o štednji energije dajemo i primer mladim ljudima da budu energetski osvešćeni, da brinu o zdravoj životnoj sredini - istakla je Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike.

Mozzart

Foto: Promo/ Soultime media

Akcija "Struju štedi da humanost više vredi" imala je za cilj promociju mera štednje energije, a veliki broj koverata sa računima stigao je na adresu Fondacije Mozzart. Nagrade su bile FIAT 500 hibrid, zamena stolarije, štedljivi kućni aparati, bicikli...

-Akcija je imala veliki odjek, a posebno nam je drago što je imala i humanitarni karakter. Prikupljena su značajna sredstva za donaciju solarne elektrane Tehničkoj školi u Valjevu koja je sada puštena u rad. Time smo zaokružili sjajnu priču o uštedi energije i zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike motivisali građane da štede struju - naglasio je Borjan Popović, upravitelj Fondacije Mozzart.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA