• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponovo stigla struja u Novu Varoš: Posle snežne kataklizme život se vraća u normalu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mehanizacija uspeva da se probije i do najudaljenijih kuća u Novoj Varoši

  • 0
Sneg, traktor

Foto: Rina

Obilne snežne padavine u novovaroškom kraju napravile su ogromne probleme meštanima zbog čega je uvedena vanredna situacija. Sneg koji je na pojedinim mestima dostigao visinu i do jednog metra, najviše problema izazvao je na niskonaponskoj mreži.

- Danas je situacija odlična, još jedan mali broj potrošača čeka da dobije struju to je u mesnoj zajednici Bela Reka i zaselak Ojkovica u MZ Jasenovo. Moramo se zahvaliti ljudima iz Elektroprivrede Srbije, čak i generalnom direktoru Atlagiću koji je obišao našu opštinu kako bi se što pre došlo do rešenja u otklanjanju svi kvarovi u najkraćem mogućem roku, tako da je veliki broj naših domaćinstva dobilo električnu energiju po brdskim područjima kao što su Božetići, Akmačići i ostali koji nisu imali struju - kazao je za RINU, prvi čovek novovaroške opštine Radosav Vasiljević

On je dodao, da je sada u većem delu opštine Nova Varoš redovno snabdevanje električnom energijom i sa vodom.

- Ostalo je da se probijemo do svake kuće na našoj teritoriji. Prohodni su putevi, ima još par zaselaka gde ćemo danas poslati građevinske mašina da pročiste jer voze nisu uspele, tako će sve danas biti normalizovano - istakao je Vasiljević.

Prema njegovim rečima obezbeđene su dovoljne zalihe soli i rizle. "Nas zima nikada nije mogla da iznenadi jer smo mi narod koji je navikao na ovakve a i gore nevolje."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA