Vreme čitanja: oko 1 min.

Stigao novi digitalni mamograf u Klinički centar Niš: Sastale se ministarka Grujičić i princeza Karađorđević

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukupna vrednost donacije je veća od 22.400.000 dinara

  • 4
Danica Grujičić i princeza Katarina Karađorđević Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić prisustvovala je isporuci novog digitalnog mamografa za Klinički centar Niš. Mobilni mamograf predat je na upotrebu ispred Belom dvoru u Beogradu, zahvaljujući donaciji preko Fondacije princeze Katarine Karađorđević.

"Želim da istaknem značaj Fondacije naših dragih Karađorđevića koja već dugo godina postoji i koja je za zdravstvene ustanove učinila puno. Pomoć nije usmerena samo zdravstvu, nego svim ugroženim kategorijama stanovništva. Njena Ekselencija je ukazala na značaj ranog otkrivanja karcinoma dojke i pozvala kolege da podstiču žene da što češće dolaze na mamografiju da bi nam skrininzi uspeli, jer rano otkriven karcinom dojke je apsolutno izlečiva bolest.

Vaša Fondacija je primer odgovornog odnosa Kraljevske porodice prema građanima Srbije i primer delatne ljubavi, uvažavanja njihovih potreba i pružanja pomoći onima koja je najpotrebnija" navedeno je u zahvalnici koju je ministarka dr Grujičić uručila Katarini Karađorđević i njenoj Fondaciji, za dugogodišnju predanu saradnju i nesebičnu pomoć zdravstvu Srbije.

Ukupna vrednost donacije je veća od 22.400.000 dinara (210.000 dolara), a nabavka ove medicinske opreme obezbeđena je donacijom Ričarda Jankova i njegove neprofitne organizacije ”Upward Bound Youth” iz Ohaja, SAD

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA