≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Emocija" na Kolarcu: Održan koncert posvećen stradalom dečaku u "Ribnikaru"

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj nastup su đaci posvetili njihovom tragično preminulom drugu Andriji Čikiću

  • 0
Hor muzička škola Josip Slavenski, koncert posvećen Andriji Čikiću Foto: Vladimir Branković

Koncert učenika Muzičke škole Josip Slavenski, posvećen tragično preminulom Andriji Čikiću, na kome su nastupali njegovi drugari, održan je sinoć u Kolarčevoj zadužbini.

Jučerašnji program bio je pripremljen za dan škole koji je trebalo da bude realizovan, u maju ali su nastupi odloženi za novembar, zbog tragedije u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. Ovaj događaj nije bio posvećen samo Andriji već i ostaloj deci stradaloj u majskoj tragediji, u Ribnikaru, kao i njihovom čuvaru koji je, takođe, tamo izgubio život.

Koncert je otvoren nastupom Đorđa Ilića, učenika drugog razreda srednje muzičke škole, iz klase profesorke Anđelke Novaković, koji je izveo Andrijinu nagrađenu kompoziciju "Emocije".

Takođe, posetioci su mogli da čuju i kompoziciju "San jednog dečaka", koju je izveo njen autor, Pavle Tadić, učenik Osnovne muzičke škole Josip Slavenski. On je svoje delo posvetio Andriji Čikiću.

Pesmu, koju je napisala bivša učenica škole Josip Slavenski, pod nazivom "Zauvečeni" a posvećenu poginuloj deci u majskoj treagediji, izvela je autorka, Tijana Ž. Kovačević.

Koncert je završen nastupom školskog hora pod palicom direktorke Tijane Kovačević i soliste đakona Nikolaja M. Vukovića, koji su izveli Mokranjčevu kompoziciju "Opelo fis- mol" i, takođe, je posvetili stradalim učenicima Osnovne škole Vladislav Ribnikar i njihovom čuvaru Draganu Vlahoviću.

Pored navedenih, na koncertu su nastupali i drugi učenici Muzičke škole Josip Slavenski: Stefan Stanimirović (gitara); Pavle Božić (violončelo); Mihajlo Jelić (klavir); Pavle Maksimović (klarinet); Zoja Milićević (violina); Klavirski duo Igora Glavašića i Sofije Vilovski; Trio gitara koji čine Igor Haršić, Nikola Arsić i Maksim Vlašković; Duo saksofoniste Đorđa Blaćanina i pijaniste Alekse Krstića i Igor Glavašić (klavir).

Andriju Čikića pamte svi. Bio je poseban dečak sa puno talenata, đak generacije Osnovne muzičke škole Stanislav Binički a u Slavenskom je pohađao dva odseka: klavirski, u klasi prof. Tatjane Đorđević i teoretski. Pored toga, bavio se komponovanjem a hobi mu je bila i fotografija. Bio je užurban dečak koji je stizao da završi sve obaveze ali ne i da propusti ni jednu zabavu i druženje, ispričao je izvor blizak Andriji.

Pored brojne publike, jučerašnji događaj posetila je i većina roditelja poginule dece u majskoj tragediji.

(tTelegraf.rs/Vladimir Branković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA