Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbijo, budi ponosna! Informatičari osvojili 3 medalje na juniorskoj balkanskoj olimpijadi

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bronzane medalje za Srbiju su osvojili Irina Stanišić, učenica Osnovne škole "Sveti Sava" iz Kragujevca, Petar Banović, učenik Matematičke gimnazije iz Beograd i Pavle Damjanović, đak OŠ "Nada Popović" iz Kruševca

  • 4

Na 16. Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz informatike (Junior Balkan Olympiad in Informatics – JBOI), četvoročlani tim Srbije osvojio je tri bronzane medalje, navodi Društvo informatičara Srbije

Šesnaesta Juniorska balkanska olimpijada održana je onlajn od 25. do 28. novembra, a nadmetalo se 65 takmičara iz 13 zemalja. Domaćin takmičenja bila je Severna Makedonija, a u Srbiji je organizovano u Računarskoj gimnaziji.

Bronzane medalje za Srbiju osvojili su Petar Banović, inače učenik Matematičke gimnazije iz Beograda, Pavle Damjanović, učenik Osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca i Irina Stanišić, učenica Osnovne škole "Sveti Sava" iz Kragujevca.

Član tima Srbije bio je i Andrija Nikolić, učenik Tehničke škole iz Čačka.

Ekipa Srbije sastavljena od najboljih informatičara iz osnovnih škola i odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Vođe ekipe bili su Ognjen Nešković sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Milica Nastić iz Osnovne škole "Andra Savčić" u Valjevu.

(Telegraf.rs)

Video: Šebez: Počeo sam ozbiljno da se pripremam od 7. razreda osnovne škole

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    29. novembar 2023 | 20:20

    Bravo za ovu nasu decu koja osvajaju medalje na raznim takmicenjima u znanju ! O njima i njihovim uspesima treba vise pisati i promovisati !

  • Dragana

    29. novembar 2023 | 20:10

    Bravo omladino 👏👏👏

  • Dr Anja

    29. novembar 2023 | 20:49

    Bravo OMLADINO,VI STE SNAGA I PONOS SRBIJE,BRAVO I HVALA VAM!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA