Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj Nišlija je vatrogasac i gimnastičar: Proveli smo trening sa njim i pogledajte šta sve može (VIDEO)

D. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miljković se gimnastikom bavi preko 25 godina, ali mu i dalje pričinjava veliko zadovoljstvo i najavljuje da će trenirati i takmičiti se sve dok mu to telo dozvoljava

  • 0

Vatrogasac i takmičar Gimnastičkog klub “Niš” Aleksandar Miljković (31)  jedan je od najboljih sportista među svojim kolegama u Srbiji. Iza sebe ima brojne nagrade na državnim takmičenjima, a nedavno je odneo i ubedljivu pobedu u drugom kolu Gimnastičkog kupa Srbije. Ekipa Telegrafa provela je trening sa njim, gde nam je pokazao šta sve može.

Kako je objasnio, ta pobeda omogućila mu je da se ukupnom plasmanu nacionalnog kupa, u sezoni proleće-jesen, nađe na drugom mestu, iza Andreja Dolića iz novosadske Vojvodine.

Miljković se gimnastikom bavi preko 25 godina, ali mu i dalje pričinjava veliko zadovoljstvo i najavljuje da će trenirati i takmičiti se sve dok mu to telo dozvoljava.

Počeo sam da treniram kada sam imao pet godina. Brat od strica je krenuo na treninge, a kako smo bili baš vezani jedan za drugog, moji roditelji su rešili da me dovedu na jedan trening da bi probao i ja da se bavim gimnastikom. Tako je krenulo, jedan trening, drugi, treći, dan za danom, mesec za mesecom i evo još sam u gimnastici”, govori Miljković.

Dodaje da uspeva da uskladi obaveze prema porodici i poslu, zahvaljujući tome što se dobro organizuje.

Ranije dok sam bio mlađi imao sam šest treninga nedeljno. Sada kada sam zaposlen i imam porodicu ne mogu toliko da stignem, ali nedeljno odradim dva do tri treninga. Smene su mi takve da imam slobodno vreme, pa to slobodno vreme popunjavam trenirajući. Redovni treninzi dosta mi pomažu u poslu. Gimnastika je takav sport gde je potrebna agilnost i spretnost, a upravo to mi je od značaja za posao vatrogasca kojim se bavim”, kazao je Miljković.

On je podsetio da su takmičari Gimnastičkog kluba “Niš” poslednjih šest, sedam godina u samom vrhu sprske gimnastike, a nagrade koje su osvajali u ekipnoj konkurenciji donele su im i priznanje najuspešnijeg sportskog kolektiva u Nišu.

“U timu koji se sada nadmeće na državnim takmičenjima smo ja, Petar Veličković i Dušan Đorđević koji je na nedavno održanom svetkom kupu zauzeo treće mesto na preskoku i jedan je od najboljih sprskih gimnastičara. Klub ima i veliki broj dece koja treniraju i podmaladak koji postiže odlične rezultate u svojim kategorijama i verujem da će nas dostići, čak i prestići”, istakao je poznati niški gimnastičar.

Miljković i njegove kolege pozvali su roditelje da dovode decu na treninge gimnastike, kako bi vežbali i pravilno se razvijali. Podsećaju da su naučne studije pokazale da su deca koja se najpre bave gimnastikom, a potom nekim ekipnim sportovima, postižu bolje rezultate od onih koji su odmah krenuli da se bave nekim ekipnim sportom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA