Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su sve oborili sa nogu: Osobe sa invaliditetom u ulozi manekena u Čačku, osmesi govore više od 1000 reči

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Čačku se rodila ideja o humanitarnoj modnoj reviji

  • 0
Modna revija, Čačak Foto: Rina

Nesvakidašnja modna revija održana je u Kulturnom centru u Čačku, a bila je posebna jer su se u ulozi manekena i to sa velikim uspehom opobale osobe sa invalidetetom iz Centra "Zračak". Koliko su uživali dok su se šetali modnom pistom, najbolje su pokazali iskreni osmesi na njihovim licima.

- Centar "Zračak" je mnogo puta do sada primao vredne donacije od privrednika, kao i od pojedinaca. Ovog puta mi kao "Zračak", želeli smo mi da nekome da pomognemo. Tim povodom, rodila se ideja o humanitarnoj modnoj reviji. Naravno, tu svoju ideju nismo mogli sami da realizujemo, već smo je predstavili kompaniji PS Fashion koja je to sa oduševljenjem prihvatila, na čemu im se srdačno zahvaljujmo", rekla je Ana Jakovljević, direktorka ustanove "Zračak" u Čačku.

Ona je istakla važnost ove revije, koja je na prvom mestu humanitarnog karaktera, kao i o podizanje svesti o tome da i OSI mogu uživati prava.

- Modna kompanija obezbedila je odeću i aksesoare koje su nosili naši korisnici i bili u ulozi manekena, pa će nakon revije biti prodavani po simboličnim cenama. Sva sedstva koja budu prikupljena biće usmerena na lečenje devojčice Nađe koja boluje od teške bolesti", zaključila je Jakovljević.

Ova humanitarna modna revija održana je u u susret Međunarodnom danu OSI koji se obeležava u nedelju 03. decembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA