Vreme čitanja: oko 1 min.

U Batajnici obeležen Dan 204. vazduhoplovne brigade

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 1 min.

U osvrtu na postignute rezultate istaknuti su visok nivo osposobljenosti pripadnika 204. vazduhoplovne brigade, potvrđen na brojnim vežbama i bojevim gađanjima u zemlji i inostranstvu

  • 0
Granit 2023, Vojska Srbije, Batajnica Foto: Nikola Tomić

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnicidanas je održana vojna svečanost povodom Dana 204. vazduhoplovne brigade, koji se obeležava u spomen na 2. decembar 1949. godine, kada je formiran 204. lovački avijacijski puk.

Pred svečanim strojem pripadnika jedinice, sumirani su rezultati u godini za nama i uručena priznanja najboljim pojedincima, nakon čega su položeni venci i cveće kraj spomen-obeležja "Niko nije rekao neću", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tom prilikom su uručene i zahvalnice najboljim pilotima i mehaničarima koje se tradicionalno dodeljuju u znak sećanja na majora Zorana Radosavljevića, pilota koji je poginuo u odbrani zemlje od NATO agresije 1999. godine.

U osvrtu na postignute rezultate istaknuti su visok nivo osposobljenosti pripadnika 204. vazduhoplovne brigade, potvrđen na brojnim vežbama i bojevim gađanjima u zemlji i inostranstvu, i unapređenje sposobnosti jedinice uvođenjem novih savremenih vazduhoplova u operativnu upotrebu.

Svečanosti su prisustvovali komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, predstavnici jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve i institucija sa kojima brigada sarađuje, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA