Vreme čitanja: oko 1 min.

Vetar podigao čitav krov 30 metara uvis, pa razbio crep: Oluja napravila haos u domaćinstvu Milovana iz Arilja

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored pomoćnog objekta na koji se krov obrušio nalazio se parkiran traktor, pa je i mašina pretrpela štetu

  • 4
Jak vetar otkinuo krov Foto: RINA

Jak olujni vetar koji je tokom jučerašnjeg dana pogodio Moravički okrug iza sebe je u pojedinim domaćinstvima ostavio pravu pustoš. Čupao je drveće iz korena i nosio crepove sa kuća. Kritična situacija bila je i u domaćinstvu Milovana Stanimirovića iz sela Trešnjevica kod Arilja gde je vetar napravio haos i štetu od nekoliko hiljada evra.

- Duvao je neverovatno jak vetar. Toliko je bio jak da je čitavu krovnu konstrukciju sa objekta u kome borave radnici tokom berbe malina, podigao 30 metara uvis i bacio ga na pomoćni objekat koji se nalazi pored i na njemu razbio crep - kaže Milovan za RINU.

Jak vetar otkinuo krov Foto: RINA

Pored pomoćnog objekta na koji se krov obrušio nalazio se parkiran traktor, pa je i mašina pretrpela štetu.

- Sa krovom, vetar je isčupao i električnu instalaciju. Objekat je ostao potpuno otkriven. Moramo danas nekako da ga pokrijemo, jer za popodne i predveče javljaju kišu pa da ne nastane još veća šteta - rekao je Milovan Stanimirović.

Inače, Milovanu je među prvima u pomoć pritekao komšija Mladen Pantović, koji je imao slično, neprijatno iskustvo, kada mu je grad u julu mesecu polomio gotovo sav crep na kući i pomoćnim objektima.

Jako olujno nevreme nije zaobišlo ni teritoriju Ivanjice gde je takođe vetar nosio crepove sa kuća i napravipo veliku materijalnu štetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrbas

    3. decembar 2023 | 13:28

    Kakvo je zlo kod nas bilo u julu, ne daj Boze nikom. Deca istraumirana za ceo zivot, ima da se boje oluje i leda zauvek.

  • Ruja

    3. decembar 2023 | 14:48

    A stetu koju sam ja imao kao I mnogi drugi u Petrovaradinu u Julu,sve uredno prijavio od toga ni dan danas nikom nista ..A kao bil komisija al osteta ni 1 jedini dinar

  • Sanja

    3. decembar 2023 | 12:42

    Krov nije opsiven samo je poslagan lose uradjen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA