Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić: Čestitamo Dan osoba sa invaliditetom, obavezujemo se da ćemo još više zajednički raditi

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je navela da je unapređen položaj osobama sa invaliditetom

  • 0
Međunarodni dan znakovnog jezika Foto: Nikola Anđić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom da su u poslednjih nekoliko godina u saradnji sa udruženjima osoba sa invaliditetom sproveli mnogo važnih projekata. Ona je navela da je time unapređen položaj osobama sa invaliditetom.

-  U poslednjih par godina, Vlada Republike Srbije u saradnji sa različitim udruženjima osoba sa invaliditetom sprovela je mnogo važnih projekta koji su unapredili položaj i pristupačnost osobama sa invaliditetom. Digitalna rešenja poput aplikacije SOS za gluve, udžbenika na srpskom znakovnom jeziku i elektronskog izdavanja parking nalepnice, kao i postavljanje više od 100 rampi u više od 40 jedinica lokalnih samouprava, zvučne signalizacije na semaforima i izgradnje inkluzivnih igrališta, samo su neke od inicijativa koje rešavaju goruće potrebe osoba sa invaliditetom - napisala je ona na Instagram nalogu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Prime Minister Ana Brnabić (@anabrnabic)

Ona je čestitala Dan osoba sa invaliditetom i obećala da će nastaviti zajednički da rade.

- Čestitamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i obavezujemo se da ćemo još više i brže nastaviti zajednički da radimo. Uspeh naše zemlje zavisi od talenata i veština svih naših građana, a naša posebnost i različitost: to su izvori naše snage, a ne slabosti - zaključila je Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA