Vreme čitanja: oko 2 min.

Minstar Selakovć obišao adaptirane prostorije Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Čačku

T. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"U godini pred nama Ministarstvo će nastaviti da pomaže sve saveze i udruženja u okviru njihovog sastava, i da će akcenat biti na promovisanju zapošljavanja osoba sa invaliditetom", rekao je Selaković

  • 0
Minstar Selakovć obišao adaptirane prostorije Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Čačku Foto:RINA

Povodom obeležavanja 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević posetili su, zajedno sa gradskim rukovodstvom na čelu sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, adaptirane prostorije Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Čačku, u koje je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uložilo sredstva za rekonstrukciju.

- Resorno ministarstvo izdvojilo je u više faza, u objekat u Čačku, izdvojilo do sada 5,4 miliona dinara, a kroz razgovor sa članovima udruženja imali smo priliku da sagledamo šta je to što možemo da uradimo u narednom periodu. U godini pred nama Ministarstvo će nastaviti da pomaže sve saveze i udruženja u okviru njihovog sastava, i da će akcenat biti na promovisanju zapošljavanja osoba sa invaliditetom, rekao je Selaković.

Kako bi na najbolji način predstavili mogućnosti osoba sa invaliditetom i ulogu i značaj organizacija koje ih okupljaju, u partnerskom odnosu Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom i organizacija izrađen je jedinstven sajt www.srbijabezbarijera.rs, koji na jednom mestu predstavlja stvaralaštvo osoba sa invaliditetom, ulogu i značaj organizacija koje ih okupljaju i objedinjuje sve rezultate ostvarene u partnerstvu za dobrobit osoba sa invaliditetom.

Minstar Selakovć obišao adaptirane prostorije Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Čačku Foto:RINA

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je zahvalio ministru Selakoviću na poseti, kao i velikim ulaganjima ministarstva u adaptaciju prostora Međuopštinskog udruženja slepih i slabovidih.

- U ovom Udruženju je 310 članova, a njih 170 je iz Čačka. Gradsko rukovodstvo na sve moguće načine, koliko je u moći, pokušava da olakša život osobama sa invaliditetom, rekonstrukcijom pešačkih površina i njihovom prilagođavanju ovim osobama, formiranjem parking mesta za njih, kao i adaptacijom značajnih ustanova i to ćemo raditi i u budućnosti. Konretno, u ovom objektu, u narednom periodu urediđemo toalete, a već smo uložili u rekonstrukciju toplovodne mreže, kao i pokrivanje terasa. Uslovi za sva udruženja osoba sa invaliditetom, svakako moraju biti još bolji, za sve njihove aktivnosti – rekao je Todorović.

(Telegraf.rs)

Video: Veliko srce Vlada Divca: Seo u invalidska kolica i igrao meč protiv Zvezde, a razlog je oduševio sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA