Vreme čitanja: oko 1 min.

Najslađi dvojac za kojim se okreću: Miloš (6) iz Arilja sa konjem Čarlijem išao u vrtić, sad osvajaju nagrade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako su mnogi bili skeptični kako će jedno dete voditi brigu o konju, Miloš ih je sve razuverio

  • 2
Miloš i konj Čarkli Foto: RINA.rs

Dok njegovi vršnjaci najčešće imaju pse i mačke kao kućne ljubimce, šestogodišnjem Milošu Kolareviću iz sela Gorobilje kod Arilja najbolji prijatelj je životinja nekoliko puta veća od njga - konj Čarli. Nerazdvojni su već dve godine, od kad ga je ovaj dečak dobio na poklon.

- Konj Čarli mi je najbolji prijatelj i sa njim provodim svoje vreme. Briga o njemu prepuštena je meni, jer je u mom vlasništvu. Većinu vremena provodimo zajedno, a sa njim sam išao u vrtić, od četvrte godine. Sada smo predškolci - kaže uz iskreni dečji osmeh Miloš za RINU.

Iako su mnogi bili skeptični kako će jedno dete voditi brigu o konju, Miloš ih je sve razuverio. Ovaj dečak veliki deo svog vremena provodi na selu i kako kaže, planira na njemu da ostane kad odraste. Osim što vodi računa o Čarliju, redovno pomaže i u svim drugim seoskom poslovima oko stoke koja se nalazi u štalama.

Miloš i Čarli zajedno učestvuju i na Štraparijadama i tu su do sada, na oduševljenje mnogih osvajali su i brojne nagrada.

- Mnogo volim jahanje i sve što ima veze sa konjima. Ljudi su prvo bili iznenađeni kad bi videli mene na konju, ali posle su se navikli - kaže ovaj hrabri dečak.

Podrška porodice mu je najvažnija, pre svega babe Mirjane i deda Radosava, kao i mame Kristine i tate Milovana.

- Sestra Marta ima četiri godine i ona se bavi manekenstvom, a u slobodno vreme i nju podučavam tehnikama jahanja. Tu je i sestra Anđelija koja mi uvek pruža podršku. Ja znam da ću kada porastem biti stočar i ostati ovde - kaže šestogodišnji Miloš Kolarević - mali, a veliki čovek.

(Teloegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    5. decembar 2023 | 13:19

    Miloše veliki pozdrav tebi i Carliju, prelepi ste,,,,,ostani maleni takav pun ljubavi i dobrote,,,

  • Rabadzija

    5. decembar 2023 | 14:44

    Fali samo sajkaca za junaka i kićenjka za konjica Neće nam deca znati šta je domaća životinja uskoro....sve pohvale i podrska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA