≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Episkopija SPC raspisala konkurs za stipendije: Studenti ovih 5 fakulteta biće izabrani, a evo koji su uslovi

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rezultati konkursa biće objavljeni do Božića

  • 2
Patrijarh Porfirije, Podgorica Foto: Tanjug/MEDIA BIRO

Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka raspisala je konkurs za dodelu godišnjih stipendija studentima završnih godina redovnih studija pet fakulteta.

Pravo učešća na konkursu, koji je raspisan sa blagoslovom patriharha Porfirija, imaju svi studenti upisani na završnu godinu studija Medicinskog fakulteta, Pravnog, Filosofskog, Elektrotehničkog i Bogoslovskog fakulteta.

Kako je saopšteno iz Informativne službe SPC, studenti da bi se prijavili na konkurs do 25. decembra trebalo bi da u Patrijaršijski dvor dostave potvrde o prosečnoj oceni i dužini studiranja, kao i potvrdu o imovnom stanju po članu domaćinstva, uz broj telefona i e mail adresu.

Izbor dva kandidata sa svakog fakulteta koji će, na osnovu priložene dokumentacije, dobiti stipendiju vršiće komisija pod predsedništvom vikarnog episkopa novobrdskog Ilariona i članova arhimandrita Danila, upravitelja Zadužbine Sime Igumanova i Sandre Dabić sekretara Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Kako se navodi u saopštenju, rezultati konkursa biće objavljeni do Božića, a svečana dodela stipendija održana o prazniku Svetog Vasilija Velikog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA