Vreme čitanja: oko 2 min.

Vatrena stihija progutala kuću kod Sjenice! Petočlana porodica ostala bez krova nad glavom, a dolazi zima

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dan nakon požara u Markovom dvorištu okupile su se komšije i prijatelji

  • 0
Požar kod Sjenice Foto: Telegraf/B.I.

Požar je iz još neutrvrđenih razloga izbio u domu porodice Ðurić u selu Krajinoviće, nedaleko od Sjenice.

Velika nesreća na praznik Vavedenje zadesila je porodicu Marka Đurića, planinca sa Pešterske visoravni, kome je u popodnevnim satima izgorela kuća u kojoj je živeo sa suprugom i troje dece.

Po rečima domaćina, sve se odigralo munjevitom brzinom, a u trenutku izbijanja požara Marko je bio u štali kod stoke, a deca u školi.

- Ne mogu da posumnjam šta može da bude uzrok požara, šporet ili struja, nema šta treće. Odmah su nam u pomoć pri gašenju pritekle komšije iz sela sa cisterna, crevima, na kraju smo nekako ugasili, od svega što smo imali ostale su samo zidine i paljevina - priča domaćin Marko.

Dan nakon požara u Markovom dvorištu okupile su se komšije i prijatelji, kako bi zajedničkim snagama pronašli najbolji način da pomognu porodici. Jedno je sigurno, šteta je velika, a sredstava za obnovu nema.

- Moramo podeliti ovo zlo sa komšijama i pomoći im koliko ko može, da što pre obnove kuću i nastave normalan život. Radove je najvažnije započeti što ranije dok mećava ne okuje ovaj kraj, kako bi se u kuću uselili pre velikih snegova - ističu komšije iz Krajinovića.

Sreća u nesreći je što u požaru niko nije povređen, a kako reče domaćica, sve što su sticali godinama izgorelo je za nekoliko minuta. Nadaju se da će neko čuti njihov vapaj i razumeti gorštačku muku, pa im pomoći da obnove kuću i vrate osmeh na lice.

Noć nakon požara Đurići su proveli u drvenoj zgradici pored kuće, kroz čije daske se uvlači mraz i šiba severac, a decembarski dani na Pešteri uglavnom su ispod nule.

Predstojeće snegove i mrazeve oni ne smeju čekati u zgradici bez krova nad glavom i tople dečije sobe, a ukoliko neko želi da pomogne ovoj čestitoj porodici to može učiniti na Markov žiro račun 205 - 9001011678237 - 34.

(Telegraf.rs/B.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA