Vreme čitanja: oko 1 min.

Komšinica se prepala, nije htela u kuću da uđe: Zemljotres se osetio i u Svilajncu, Žagubici, Požarevcu...

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bila sam budna, nisam mogla da spavam i nisam očekivala u to doba da će nas zadesiti zemljotres, priča meštanka

  • 0
Petrovac na Mlavi Zemljotres Foto: Shutterstock/Informaticar

Jak zemljotres u Petrovcu na Mlavi, osetio se i u okolnim selima, ali i Svilajncu i još neka mestima. U poslednjih nekoliko dana četrvrti put se treslo tlo na ovom području, ali ovoga puta nije mimoišao ni Svilajnac, Žagubicu, Požarevac. Osetio se i u Despotovcu ali i u Kragujevcu.

"Bila sam budna, nisam mogla da spavam i nisam očekivala u to doba da će nas zadesiti zemljotres. Sat mi je pokazivao 04,15 ujutru kada je nešto odjednom čudno puklo i nakon toga je krenulo tlo čudno da podrhtava, neka čudna grmljavina je nastala i tek onda je krenulo da se trese. Sreća to nije dugo trajalo, ali je bilo vrlo neobično i uznemirujuće. Zemljotresi ranije tresu, sve nam se u kući ljulja... Ovoga puta nije bilo tako, već vrlo čudno. Nije mi bilo svejedno, ali mislim da su se više uplašili Petrovčani i Svilajnčani. Ja sam rodom iz rudarskog grada na Istoku Srbije, pa kad i danas odem, tamo su miniranja svakodnevna i nije mi ništa neobično, navikla sam", priča Mila iz Petrovca na Mlavi.

Današnji zemljotres bio je magnitude 4,1 jedinica Rihterove skale, dok je nešto kasnije bio slabiji od 2,4 po Ruhteru.

- Moguće da su se neke pukotine otvorile na starim, trošnim kućama, čujem pričaju neki sugrađani... Ali, kažem Vam, ja sam navikla na ovakve potrese i meni nije bilo toliko strašno. Komšinica se prepala, nije htela u kuću da uđe - dodaje Mila.

Inače kako navode stručnjaci zemljotresi ove jačine mogu izazvati manje materjalne štete na objektima, ali ne u velikoj meri.

(Telegraf.rs/M. Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA