Vreme čitanja: oko 1 min.

Onlajn škola roditeljstva u Novom Sadu: Od odvikavanja od pelena do razvoja motorike kod dece

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj je osnaživanja roditeljskih uloga u ranom razvoju dece uzrasta do 3 godine

  • 0
beba bebe majka pelene, Foto: Shutterstock

U toku je projekat "On-line škola roditeljstva" koji se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo koju je u okviru Mera za unapređenje podrške podsticajnom roditeljstvu i ranom razvoju dece za 2023. godinu utvrdilo Gradsko veće Grada Novog Sada u cilju realizacije projekta "Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu".

Projekat sprovodi Stalna konferencija gradova i opština Srbije - Savez gradova i opština Srbije u saradnji sa UNICEFOM , a Dom zdravlja "Novi Sad" je određen kao nosilac drugu godinu za redom, odnosno, i 2023. godine učestvuje u realizaciji pomenute mere, piše "Dnevnik".

Kako su mere i aktivnosti koje se odnose na podršku roditeljima i deci usvojene od strane članova Međusektorskog radnog tela za podršku podsticajnom roditeljstvu i razvoju dece na teritoriji Grada Novog Sada, Dom zdravlja "Novi Sad" meru "On lajn škola roditeljstva" sprovodi putem definisanih smernica, kroz on-line edukaciju, odnosno, objavljivanjem podkasta na društvenim mrežama, You tube kanalu i zvaničnom sajtu Doma zdravlja "Novi Sad"

Sa ciljem osnaživanja roditeljskih uloga u ranom razvoju dece uzrasta do 3 godine, kroz ravnopravno uključivanje oba partnera i edukovanja što većeg broja roditelja putem on-line edukacije, Dom zdravlja "Novi Sad" nastoji da edukuje roditelje za pružanje emocionalne i kognitivne stimulacije detetu u ranom uzrastu kako bi dete ostvarilo svoj pun potencijal u daljem razvoju.

Podkasti za projekat "On-line škola roditeljstva" se nalaze na zvaničnom Youtube kanalu Doma zdravlja "Novi Sad".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA