≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Herojski se suočili sa kovidom: U ZC Užice primljena 94 zdrastvena radnika u stalni radni odnos

Ekipa Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ime Grada Užica, novozaposlenim medicinarima čestitala je Gradonačelnica dr. Jelena Raković Radivojević

  • 0
Zdravstveni centar Užice Foto: Rina.rs

Ugovore na neodređeno vreme u Zdrastvenom centru u Užicu dobile su 82 osobe, dok je u Specijalnoj bolnici Čigota u stalni radni odnos zaposleno 12 radnika.

U užičkom Domu zdravlja priređen je prijem za radnike angažovane tokom pandemije kovida u ustanovama Zdrastvenog centra Užice, sa kojima su nedavno potpisani ugovori o stalnom zaposlenju.

U ime Grada Užica, novozaposlenim medicinarima čestitala je Gradonačelnica dr. Jelena Raković Radivojević.

- Ne plašeći se za svoje živote dali ste nemerljiv doprinos onda kada je to bilo najpotrebnije svim građanima Užica i celog Zlatiborskog okruga. Ovo je istovremeno još jedan dokaz da živite u državi koja brine o vama i u kojoj su ljudi na prvom mestu  - između ostalog naglasila je Radivojević.

Čestititkama se pridružio i načelnik Zlatiborskog okruga, Desimir Popović, kao i dr. Aleksandar Lazić, direktor Doma zdravlja Užice.

- Vi ste bili ti koji ste se hrabro suočili sa najvećim izazovom stavljajući na raspolaganje svoju stručnost, znanje i srce svima kojima je bila potrebna pomoć. Radili ste besprekorno pod stalnim pritiskom i pokazali pravi timski duh. Neka današnji dan bude simbol hrabrosti vašeg predanog rada i budućeg uspeha - istakli su oni.

Po najnovijem zaključku Vlade zaposleno je 8.436 zdrastvenih i nezdrastbenih radnika koji su bili angažovani tokom kovida, a pre toga je od marta 2020. zaposleno 4000, pa je ukupno u zdrastvenom sistemu zaposleno od tada 12. 436 lica.

(Telegraf.rs / B. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA