• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počeo sa radom najsavremeniji magnet u Leskovcu, prof. Radojević Škodrić: Pacijenti više ne moraju u Niš

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njome će od januara nivo dijagnostičkih pregleda dojke u Leskovcu biti kao na onkološkim institutima, kazala je direktorka RFZO

  • 0
RFZO, saopstenje, Leskovac magnetna rezonanca

Foto: RFZO

Magnetna rezonanca, prva u Jablaničkom okrugu, počela je danas da radi u bolnici u Leskovcu, a početku rada prisustvovali su direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Kako je istakla direktorka RFZO, magnetna rezonanca u Leskovcu značajna je za ceo jug Srbije s obzirom na to da će se njome rasteretiti liste čekanja u Kliničkom centru u Nišu, jer pacijenti iz Leskovca više neće morati da odlaze u Niš, kao i da će se ovde pregledati i pacijenti iz Vranja dok bolnica u Vranju ne dobije ovakav aparat u prvoj polovini sledeće godine.

„Ovo je najsavremeniji model magneta, namenjen je za pregled svih organa, uključujući i dojku, što je značajno zbog najsavremenijeg mamografa koji je bolnica dobila i koji već radi. Ovim će od januara nivo dijagnostičkih pregleda dojke u Leskovcu biti kao na onkološkim institutima. Takođe, prednost ovog magneta jeste i to što za isto vreme može da se pregleda više pacijenata nego na nekim drugim vrstama magneta“, rekla je Radojević Škodrić i najavila da će se od januara pregledi na magnetnoj rezonanci obavljati u dve smene da se ne bi formirale liste čekanja i da bi pacijenti što pre obavili pregled.

„Osim magneta i mamografa koje je bolnica već dobila, do kraja godine stiže i angio sala, koju je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tako da zajedno sa svim ovim aparatima, bolnica u Leskovcu ima mogućnost sprovođenja najsavremenijih dijagnostičkih i terapijskih procedura“, istakla je direktorka RFZO.

(Relegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA