≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grujičić uručila diplome novim primarijusima: Naša profesija zahteva stalno i kontinuirano usavršavanje

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka je navela da je ove godine 19 primarijusa iz Beograda, 5 iz Niša, 4 iz Vojvodine, 2 iz Kragujevca i 9 iz ostalih srpskih gradova.

  • 1
Danica Grujičić Foto: Marko Jovanović

Ministarka zdravlja Danica Grujičić uručila je danas diplome primarijata, najvišeg stručnog zvanja u zdravstvenoj struci, istaknutim doktorima medicine, stomatologije i diplomiranim farmaceutima.

Ona je na svečanosti u Palati Srbija poručila da lekarska profesija zahteva stalno i kontinuirano usavršavanje i napredovanje u struci, kako bi lekari svojim pacijentima pružili najbolju moguću negu.

"Ove godine imamo skoro 40 predstavnika medicinske struke, koji su svojim radom zaslužili zvanje primarijusa. To uopšte nije tako lako kao što se možda misli, kao što misle i oni koji nikada nisu završili doktorate", rekla je Grujičić.

Ona je istakla da joj je uvek drago kad može da uruči diplome, bilo da se radi o doktoru nauka, studentu medicine ili akademskim studijama.

Grujičić je navela da je ove godine 19 primarijusa iz Beograda, 5 iz Niša, 4 iz Vojvodine, 2 iz Kragujevca i 9 iz ostalih srpskih gradova.

"Podatak da ćemo danas imati blizu 40 novih primarijusa govori upravo ono što stalno tvrdim, a to je da doktori prate struku, da prate ono što je novo i veoma je lepo što ste vi u svojim radovima izrazili želju da svoja iskustva prenesete, koja će sigurno biti od koristi narednim generacijama", rekla je Grujičić i posebno se zahvalila Srpskom lekarskom društvu, čija komisija je zadužena za dodelu ovog zvanja.

Ona je novim primarijusima poželela puno uspeha u radu i izrazila nadu da će oni uticati na svoje mlade kolege da krenu njihovim stopama.

Grujičić je rekla da će predložiti sindikatima da u sledeći kolektivni ugovor unesu i primarijat i doktorat u koeficijent za obračunavanje plata, kako bi primarijusi imali povećanje zarade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrbas

    12. decembar 2023 | 12:01

    Resi Dano korupciju i bahatost lekarske komisije pri pio fondu za dodelu tudje nege i pomoci. Uzas, sta rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA