Vreme čitanja: oko 2 min.

Leskovački Dom zdravlja dobio dva nova sanitetska vozila i sada ih je ukupno 14

Ekipa Srbije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Primopredaju novih vozila izvršio je dr Goran Cvetanović gradoinačelnik grada Leskovca

  • 0
Leskovački Dom zdravlja od danas bogatiji za još 2 saniteska vozila,Le - Hitna pomoć najefikasnija u regionu Foto: Privatna arhiva

Dva nova sanitestka vozila u ukupnoj vrednosti od 12 miliona dinara od danas 12. decembra čine još efikasniju leskovačku Hitnu pomoć.

Dva nova saniteska vozila leskovačkog Doma zdravlja izfinasirana su iz budžeta grada Leskovca. Primopredaju novih vozila izvršio je dr Goran Cvetanović gradoinačelnik grada Leskovca, koji je u toku istog dana sa saradnicima otvorio i novu stomatološku ambulantu u leskovačkom pomoravskom selu Manojlovce.

Leskovački Dom zdravlja od danas bogatiji za još 2 saniteska vozila,Le - Hitna pomoć najefikasnija u regionu Foto: Privatna arhiva

"Za proteklih desetak godina leskovačko zdravstvo obogatili smo za jednu milijardu i 300 miliona dinara, na ime primarne i sekundarne zdrastvene zaštite. Do danas, do sredine decembra tekuće 2023. godine, nabavili smo dva rengen aparata, dva skenera, dva ultrazvučna aparata najnovije proizvodnje, a sveto u vrednosti od jedan milion i 600 hiljada evra. Od pre mesec dana zahvaljujući predsedniku Srbije gospodinu Vučiću imamo mamograf novije generacije u vrednosti od oko 300 hiljada evra. Od juče 11.decembra 2023. godine u funkciji je i magnetnna rezonaca, u vrednosti od 192 miliona dinara, odnosno oko jedan milion i 650 hiljada evra, koja će medicinski zbrinjavati pacijente iz Jablaničkog, Pčinjskog upravnog okruga i pacijente sa severa naše pokrajine Kosova i Metohije", naglasio je u razgovoru sa medijima dr Goran Cvetanović.

Po našem saznanju kompletno renoviranje Leskovačkoig bolničkog centra biće završeno do februara 2025.godine. Do danas je uređena fasada Opšte bolnice,a pristupilo se i renoviranju enterijera ovog objekta.

Dr Slaviša Božić direktor leskovačkog Doma Zdravlja naglasio je da od 682 zaposlena u ovom Domu zdravlja samo dvoje je na određeno radno vreme .

Ovaj Dom zdravlja ima 77 uglavnom mlađih stomatologa i drugog medicinskog osoblja koji svakodnevno pružaju usluge pacijentima iz oko 144 leskovačkih naseljeniuh mesta iz 139 mesnih zajednica.

Leskovački Dom zdravlja od danas bogatiji za još 2 saniteska vozila,Le - Hitna pomoć najefikasnija u regionu Foto: Privatna arhiva

"Da bi se ublažila razuđenost teritorije Leskovaca mi smo danas u pomoravskom selu Manojlovcu otvorili stomatološku ambulantu koja će opsluživati pacijente iz oko 15 uglavnom brdsko planinskih sela za desne obale Južne Morave",naglasio je dr Božić.

Leskovačka lokalna samouprava iz svog budžeta finasira rad 10 mladih lekara i 10 mlađih medicinskih sestara i za te svrhe i na ime stručnog usavršavanja mlađeg medicinskog kadra godišnje se izdvaja oko 112 miliona dinara.

(Telegraf.rs/Tomislav Stevanović)

Video: Saveti iz Hitne pomoći: Kako izbeći toplotni udar i kome se obratiti ukoliko do njega dođe?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA