≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proleće usred decembra, u sredu do 18°C: Nakon tople noći preokret, stižu kiša, olujni vetar i zahlađenje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pred nama je ugodna i na severu Srbije topla noć

  • 2
Đorđe Đurić, vremenska prognoza kiša Foto: Telegraf/M.B.

Dan za nama doneo je vreme nalik prolećnom. Maksimalna temperatura dostigla je 16°C. Snežnog pokrivača ima samo na višim planinama i to do 10-15 centimetara.

Pred nama je ugodna i na severu Srbije topla noć za ovo doba godine, dok će južnije biti prohladno, ali se ne očekuje mraz.

U toku noći sever Srbije zahvatiće jače naoblačenje sa kišom, naročito Vojvodinu. Tokom jutra kišni oblaci spustiće se sve do Podunavlja i šireg područja Beograda, dok bi južnije od Save i Dunava ostalo uglavnom suvo.

Minimalna temperatura tokom noći i jutra od 2°C na jugoistoku do 10°C na severu Srbije, a ni u Beogradu se neće spuštati ispod 10°C.

Inače, Srbija će tokom srede biti pod uticajem ciklona sa zapada, uz izražena južna strujanja i dotok relativno tople vazdušne mase sa juga.

Vremenska prognoza, Lepo vreme Foto: Nikola Tomić

Očekuje se pojačanje južnog vetra, pa će na planinama jugozaapdni vetar imati olujne udare, a u košavskom području jugoistočni vetar imaće olujne udare.

U sredu će u svim predelima Srbije biti oblačno. Kiša se tokom celog dana očekuje u Vojvodini, a povremeno se očekuju i pljuskovi. Na području Vojvodine tokom srede očekuje se da padne 10-20 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Maksimalna temperatura biće od 8°C na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini do 18°C u Kolubarskom okrugu i u Podrinju, pa će tako Loznica i Valjevo biti najtopliji gradovi. Maksimalna temperatura u Beogradu biće do 16-17°C.

Hladni fron koji će već sutra zahvatiti sever Vojvodine, u noći ka četvtrku doneće zahlađenje i jače naoblačenje sa kišom i ostalim predelima Srbije, pa će u četvrtak u Srbiji biti oblačno sa kišom, na planinama sa snegom, uz skretanje vetra na severozapadni. 

Maksimalna temperatura biće od 8 do 12°C, u Beogradu do 10°C.

U petak na severu Srbije suvo, u ostalim predelima oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Maksimalna temperatura biće od 4 do 8°C, u Beogradu do 6°C.

Prema vremenskoj prognozi, za vikend se očekuje hladno. Ujutro se očekuje mraz, a tokom dana promenljivo oblačno i suvo. Maksimalna temperatura biće od 1 do 7°C, u Beogradu do 4°C.

U danima oko Svetog Nikola biće toplije.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za sredinu decembra od 4 do 8°C, one će u sredu biti i za 10 stepeni više od proseka, da bi potom prema kraju sedmice bile u padu na uglavnom prosečne vrednosti.

(Telegraf.rs)

Video: Ova beogradska ulica na proleće miriše: Procvetala trešnja u februaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    13. decembar 2023 | 00:29

    Ovakve gluposti od ovih meteorologa nisam cuo za mojih 73 godine.Zasto se ljudima neobijasni da nas harp kontrolise,ane ovo mlacenje prazne slame.

  • Боле

    13. decembar 2023 | 07:31

    Слажем се са господином.Само нас плаше.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA