Vreme čitanja: oko 2 min.

Temperatura pada za 10 stepeni: Kiša će danas pljuštati u ovom delu Srbije, očekuje se 20 litara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Južni vetar danas će u Srbiji imati fenski efekat

  • 1
Vremenska prognoza sa Đorđem Đurićem Foto-kolaž: Telegraf.rs, Tanjug/Vladimir Šporčić

Srbija će danas biti pod uticajem ciklona sa zapada Evrope, uz izražena južna strujanja i priliv vrlo tople vazdušne mase sa juga i sa Mediterana. Već ovog prepodneva Loznica meri 18°C, Valjevo 17°C. U ostalim predelima Srbije temperature se kreću od 8°C na severu Vojvodine, odnosno u Subotici do 14°C u centralnim predelim, u Beogradu je 13°C. Zlatibor i Sjenica mere 10°C, Negotin 7°C, Požega 4°C, a Kopaonik 3°C.

U celoj Srbiji danas će biti pretežno oblačno i veoma toplo za ovo doba godine.

Slaba kiša očekuje se ponegde na severu Srbije, dok će tokom celog dana umerena do jaka kiša padati na severu Vojvodine i biće praćena i pljuskovima. U ovom delu Srbije danas se očekuju najobilnije padavine i palo bi i više od 20 milmetara kiše po kvadratnom metru.

Maksimalna temperatura biće danas od 8°C na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini do 18°C u Kolubarskom okrugu i u Podrinju, pa će najtopliji gradovi biti Loznica i Valjevo. Maksimalna temperatura u Beogradu biće danas do 17°C.

Inače, južni vetar danas će u Srbiji imati fenski efekat.

U većem delu Srbije današnji južni vetar biće umeren do pojačan. U planinskim predelima jugozapadni vetar imaće oluujne udare, naročito na jugozapadu i zapadu Srbije, dok će u košavskom području jugoistočni vetar imati povremeno olujne udare, naročito na jugu Banata.

Od sutra zahlađenje

Hladni front koji će već danas zahvatiti sever Vojvodine, u noći ka četvtrku i tokom četvrtka doneće zahlađenje i jače naoblačenje sa kišom i ostalim predelima Srbije.

Dakle, u Srbiji će u četvrtak biti oblačno i hladnije sa kišom, na planinama sa snegom, uz skretanje vetra na severozapadni.

Obilnije padavine u četvrtak očekuju se na jugu Srbije, uglavnom i više od 20 milimetara, dok se na severu tokom dana očekuje prestanak padavina.

Maksimalna temperatura biće od 8 do 12°C, u Beogradu do 10°C.

U petak na severu Srbije suvo, u ostalim predelima oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Maksimalna temperatura biće od 4 do 8°C, u Beogradu do 6°C.

Prema vremenskoj prognozi, za vikend se očekuje hladno. Ujutro se očekuje mraz, a tokom dana promenljivo oblačno i suvo. Maksimalna temperatura biće od 1 do 7°C, u Beogradu do 4°C.

U danima oko Svetog Nikola biće toplije, uz temperature oko 10°C.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za sredinu decembra od 4 do 8°C, one će danas biti i za 10 stepeni više od proseka, da bi potom prema kraju sedmice bile u padu na uglavnom prosečne vrednosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    13. decembar 2023 | 13:25

    A koliko je u timočkoj krajini. Možda ona nije više u sastavu srbije. Bila je dok srbija nije rasprodala njene rudnike zlata. A pare uzela za sebe.. Da vas obavestim da je 8 stepeni. A to je normalno za ovo doba godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA