Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka troje dece kroz "Čepom do osmeha" obezbedila 83 pomagala za decu sa smetnjama: Ja tu neću stati

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je pojasnila da je njeno udruženje obišlo 104 opštine i gradova

  • 0
Vanja Petković Foto: Dnevnik/Youtube/printscreen

Vanja Petković, majka troje dece, od kojih su dvojica mladi glumci SNP, doktorand zaštite životne sredine iz Novog Sada, ističe da je njeno udruženje "Čepom do osmeha" uspelo da kroz rad obezbedi 83 pomagala za decu sa smetnjama u razvoju, prenosi Dnevnik.

Ona je pojasnila da je po majci Slovakinja, a po ocu Hrvatica, te da je njeno udruženje obišlo 104 opštine i gradova i razgovaralo sa mališanima o zaštiti životne sredine.

-Uklonili smo i reciklirali milion i 400 hiljada kilograma otpada, otvorili prvo inkluzivno igralište, obišli smo 104 opština i gradova u Srbiji i sa 100.000 mališana razgovarali o zaštiti životne sredine i empatiji i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom. Zbog toga smo nagrađeni od austrijske ambasade sa nagradom Energy Globe award, od Privredne komore Srbije dobili smo nagradu za društveno odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert", a od USAID-a nagradu "Pokretači promena i najbolja dugoročna volonterska akcija u Srbiji". Dobitnica sam i evropske nagrade za filantropiju. A ja tu neću stati, a i Srbija ne sme da stane - istakla je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA