Vreme čitanja: oko 1 min.

Stanari u Leskovcu postavili kućice za pse i ćebad, komšije se bune: "Kakav je ovo mini azil na otvorenom"

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez sumnje human gest, jer psi dobijaju i hranu, ali mnogi stanari se žale na "mini azil" na otvorenom

  • 9
Kućice za pse, Leskovac Foto: Jugmedia

Nekoliko humanih ljudi, ljubitelji pasa, postavili su u naselju Toma Kostić u centru Leskovca drvenu kućicu za pse lutalice i katancima je vezali kako je neko ne bi bacio ili odneo, pa se već nekoliko dana ovde okupljaju psi lutalice.

Unutra ima nešto nalik na ćebad, od kojih je jedno istrgnuto i bačeno tamo gde stanari okreću svoje automobile.

Bez sumnje human gest, jer psi dobijaju i hranu, ali mnogi stanari se žale na "mini azil" na otvorenom, piše Jugmedia.rs.

"Moje dete je je prošle godine ujeo pas i ono ima fobiju od njih. Vraćajući se iz škole, mora tu da prođe, pa sam prinuđena da izađem i dovedem ga do kuće", kaže jedna majka.

Stanar iz druge stambene zgrade ne spori humani gest svojih komšija, ali mu u večernjim i noćnim satima smeta lavež ispod prozora.

"Ne znam ko im je dao dozvolu za mini azil. Ja zaista ne nameravam da provodim besane noći", žali se.

U komunalnoj policiji kažu da nikome nije izdata takva dozvola jer takva mogućnost ne postoji ni u jednom lokalnom aktu.

"Razumem ja ljubitelje pasa, razumem da se psi lutalice smrzavaju tokom zime i da neko o njima treba da brine, ali Leskovac ima službu pri JKP Komunalcu koja brine o tome", kažu za Jugmediu u Komunalnoj policiji.

Dodaju da psi lutalice mogu biti agresivni, posebno ako se tu nastani ženka koja se okotila, ali da je sporna i hrana koja se raznosi naseljem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leri

    13. decembar 2023 | 16:24

    Kakav bre human gest ljudi aman ?! Ajde bre vise sa tim kuckarima i mackarima na sve strane !! Ako toliko vole te zivotinje nek ih odvedu u stan ili kucu gde zive. Niti ko cisti za njima niti ista a svi kao veliki ljubitelji zivotinja. Kad bi im neko napisao kaznu ne bi im vise palo na pamet da rade takve stvari.

  • Tiki

    13. decembar 2023 | 16:42

    Smeta im lavež? Ne smetaju petarde, vriska i cika, a samo psi smetaju? Pa rodjen ti hajde ma neku planinu i mir i tišina!

  • Zarko

    13. decembar 2023 | 17:18

    Narod se bori sa prezivi u ovako surovom svetu. Ma poso Nervoza, kod Kuce opet Nervoza nema Mira. I taman kada mislimo da odmorimo ono lavez Pasa nas poremeti ili nedaj boze ujede nase dete ili unuce, i sta sad treba da ga mazim i hranim???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA