Vreme čitanja: oko 3 min.

Petar preko Fejsbuka traži društvo za putovanja: Ima samo jedan uslov, a cilj mu je da spoji dve ljubavi

Vreme čitanja: oko 3 min.

On je na ovaj način već upoznavao ljude, a prošle godine je otišao u Budimpeštu sa potpuno nepoznatom osobom

  • 3
Petar Nikić, društvo za putovanja Foto: Telegraf, A. Nalbantjan, Antonio Ahel/ATAImages, Privatna arhiva

"Tražim društvo za neformalna putovanja i lagane vožnje uz narodnjake" reči su mladog momka iz Zrenjanina, Petra Nikića (29), koji obožava putovanja, ali i narodnjake, pa je odlučio da dve svoje vatrene ljubavi spoji.  Kako kaže, nije bitno kog je osoba pola, ali njemu lično "prija žensko društvo".

On je ovu potražnju izvršio u jednoj grupi na Fejsbuku, a članove je zaintrigirala njegova ljubav prema ovom žanru, pa se u komentarima povela opšta polemika. Dok su jedni mislili da je odlično što je na vreme obavestio potencijalne saputnike kakvu muziku preferira, drugi bi voleli da je žanr malo univerzalniji.

- Narodnjake?Jooj, pa zar nema nešto lepše? - prokomentarisao je neko.

- Divna ideja. Bilo bi lepo da se javi neko sa istom idejom samo drugom vrstom muzike - dodao je neko, a komentari su uglavnom bili napisani ironičnim tonom, a reakcije su bile cinične.

Petar Nikić otkrio je za Telegraf.rs kakve on to narodnjake voli i šta se tiče iza njegove objave, kako ljudi reaguju kada čuju da se kod njega u kolima slušaju neki od legendarnih pevača ovog žanra.

- Ja stvarno slušam sve i svašta. Volim Daru Bubamaru, Janu, Halida Muslimovića, Džeja, Vericu Šerifović, Sinana Sakica, Boru Drljacu, Milančeta Radosavljevića. Svakojaku muziku uz koju može i malo da se popije. Samo ne preferiram ovu noviju vrstu muzike -  počinje Petar priču za Telegraf.rs

Nakon njegove objave da traži saputnike, komentara je bilo mnogo, uglavnom su se javljale osobe iz Beograda i Novog Sada, ali kaže da je odziv na samo putovanje bio veoma slab, što ga je pomalo i rastužilo.

- Dobio sam nekoliko zahteva za prijateljstvo i samo mi je jedna osoba pisala i postavila pitanje koji su to narodnjaci koje slušam. Nisam imao neki specifičan plan, mislio sam da se prvo upoznam sa osobama, pa onda da isplaniramo put, a pored toga pošto me vožnja nekada opušta, mislio sam da se zajedno vozimo, slušamo muziku i tako uživamo - priča nam Petar.

On je na ovaj način već upoznavao ljude, a prošle godine je otišao u Budimpeštu sa potpuno nepoznatom osobom, a putovanje je delovalo tako romatično, kao medeni mesec, a Petar nam opisuje kako je to izgledalo.

- Bilo je to putovanje od dva, tri dana, a osoba sa kojom sam putovao je već bila nekoliko puta u tom gradu i mogla je da mi pokaze neke interesantne lokacije i znamenitosti. Prvo smo bili u tržnom centru Kampona i bili smo u Tropikarijumu, velikom akvarijumu. Posle toga smo obilazili grad, krstarili Dunavom uveče, Parlament je bio prelep noću. Imali smo isto i malu turu busem (Hop on hop off) pa smo i na taj način obišli grad - kaže Petar koji ne namerava tu da se zaustavi, već uveliko priprema naredno putovanje, a želja mu je da ode i u Španiju.

Nije baš sve tako sjajno kada idete na put sa nekim koga ne poznajete. Petar je imao i jedno negativno iskustvo, a takođe upoznavanje sa nekim preko društvenih mreža može da bude veoma spacifično, ali Petar kaže ne želi previše da se obazire na takve stvari. Želi da putuje i da se zabavi.

- Jedno vreme sam živeo u Zemunu i pošto nisam imao neko društvo, hteo sam da pokušam da upoznam neku osobu preko grupe. Javila se neka devojka i rekla je da je nekad živela u Zemunu, ali sad živi u Mladenovcu. Mnogo puta smo pokušali da se skontamo, ja sam se posle nekog vremena vratio u Zrenjanin. Onda mi se ponovo javila da me pita da li sam u Beogradu, nisam bio, ali sam odlučio da sednem u kola i da se konačno upoznamo, ali susret nije bio baš prijatan - priča Petar koji se nada da će mu se neko javiti i ispuniti mu želju uz narodnjake.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срки

    16. decembar 2023 | 10:16

    Тоо рођо мајсторе!

  • Bgd

    16. decembar 2023 | 10:47

    Da putujem sa nekim uz narodnjake?

  • Miša

    16. decembar 2023 | 11:59

    Imam i ja druga iz Zrenjanina, skoro 50, usamljen, putuje sam, nikad nije imao devojku. Čudni su ti zrenjaninci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA