Vreme čitanja: oko 1 min.

Podvožnjak u centru Subotice otvara se sutra za saobraćaj

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

22. decembra biće završene i biciklističke i pešačke staze

  • 0
Subotica panorama grada Foto: Shutterstock

Zahvaljujući danonoćnom angažovanju, za svega pet i po meseci i pre predviđenog roka, završeni su najvažniji radovi na izgradnji podvožnjaka u Ulici Maksima Gorkog u centru Subotice.

Put ispod podvožnjaka, koji je važna tačka na trasi brze pruge Novi Sad- Subotica-mađarska granica, 16. decembra biće otvoren za drumski saobraćaj, a od 22. decembra biće u funkciji i biciklističke i pešačke staze, prenosi RTV.

“Ovaj podvožnjak u Ulici Maksima Gorkog izuzetno je značajan za grad Suboticu i za odvijanje saobraćaja jer je ovo žila kucavica grada. Ovo je izuzetno frekventna lokacija, ali i najveća i najbitnija tačka na rekonstrukciji i izgradnji brze pruge na deonici Novi Sad - Subotica”, izjavio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice, izražavajući zadovoljstvo što su radovi završeni pre roka.

Anita Dimovski, pomoćnica ministra za železnički saobraćaj, prilikom obilaska završnih radova sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, naglasila je da je izgradnja podvožnjaka kod najfrekventnije raskrsnice u centru Subotice bila veoma izazovna zbog postavljanja glavnog magistralnog toplovoda JKP “Subotička toplana”, crpnih stanica za odvođenje atmosferskih voda te odvijanja teretnog železničkog saobraćaja tokom izvođenja radova.

“Ovaj podvožnjak, koji će vrlo brzo biti pušten u saobraćaj, predstavlja jedan od najzahtevnijih objekata na trasi brze pruge. Stari podvožnjak je, naprimer, imao pet železničkih koloseka, a ovaj novi ima čak 11. On spaja subotičku teretnu sa putničkom stanicom i omogućiće jednu zaista zahtevnu organizaciju u odvijanju železničkog saobraćaja”, istakla je Anita Dimovski, pomoćnica ministra za železnički saobraćaj.

Završetak radova na izgradnji podvožnjaka u Ulici Maksima Gorkog i njegovo otvaranje za drumski saobraćaj, omogućiće Subotičanima korišćenje najfrekventnije raskrsnice u centru grada, a označiće i početak radova na rekonstrukciji podvožnjaka u Lošinjskoj ulici, nadvožnjaka u Kosovskoj i obnovi Majšanskog mosta, kako bi u roku bili izgrađeni svi objekti na trasi brze pruge Novi Sad – Subotica – mađarska granica, koja treba da bude završena do kraja 2024. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA