Vreme čitanja: oko 1 min.

Šest meseci čuvali nebo nad Dragečevom: Oni su spasili crveno zlato, a sada im je stigla nagrada

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove godine je bilo 13 dana sa dejstvom i ispaljeno 381 raketa sa 15 protivgradnih stanica

  • 0
Čuvali nebo od grada Foto: RINA

Oni su od aprila do oktobra bili prvi na liniji odbrane i čuvali nebo nad Dragačevom. Svojim brzim intervencijama spasili su na hiljade kilograma crvenog zlata i ostalog voća po kojem je prepoznatljiv ovaj kraj. Sada je za 30 strelaca sa teritorije opštine Lučani priređen prijem i svečani ručak.

- Ove godine je bilo 13 dana sa dejstvom i ispaljeno 381 raketa sa 15 protivgradnih stanica i time su posledice grada svedene na minimum. Inače pored redovne naknade iz Republike za strelne iz budžeta lokalne samouprave je izdvojeno za po 92.000 dinara svakom strelcu za dejstvo u periodu od 15 aprila do 15 oktobra - rekao je za RINU predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Čuvali nebo od grada Foto: RINA

Iz lokalne samouprave ističu da je naknada sa 48.000 pre dve godine podignuta na 92.000 dinara ove godine i da je u planu povećanje i za narednu godinu.

- Veliko hvala ovim divnim ljudima koji se tokom šest meseci u kontaktu sa Radarskim centrom Užice trude da pravovremeno deluju i da ispale dovoljan broj rakete kako ne bi bilo steta od grada na teritoriji naše Opštine. Takođe veliku zahvalnost dugujemo i preduzeću MB Namenska i direktoru Ilicu koji su potitivno odgovorili na nasu molbu i ove godine nam donirali 256 raketa - dodao je Dolović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA