Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgorela kuća povratnika u Belom Polju kod Peći: Meštani misle da je požar podmetnut

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Požar je zahvatio veći deo krova koji je izgoreo

  • 0
vatrogasci, vozilo Foto: Rina

Kuća povratnika Blagoja Pavlovića u Belom Polju kod Peći izgorela je u požaru koji je izbio sinoć nešto posle 22 časa, a uzrok za sada nije poznat. Požar je uznemirio ostale povratnike u tom selu.

Blagoje Pavlović preminuo je pre dva meseca. Nekoliko povratnika koji su se okupili u blizini zapaljene kuće tvrde da je struja na objektu isključena, te da ona ne može da bude uzrok.

Kažu da je ovo treći slučaj paljenja povratničkih kuća u selu, uglavnom domaćinima koji ne žele da prodaju svoje kuće i zemlju, prenosi Radio Goraždevac.

Policija i vatrogasci su pokušavali da ugase požar, a nakon intervencije su se udaljili. Iz policije nisu odgovorili na pitanje o uzroku izbijanja požara.

"Svi smo uznemireni nije ovo prva kuća, ovo je treća kuća koja se pali u Belom Polju. Mi očekujemo policiju, rekli su Slađu 'spavaj mirno', kuća zapaljena do njega. Treba neko da mi zapali kuću da bi spavao mirno? Ne verujem nikome, policiji pogotovo. Ko nam garantuje bezbednost ovde, niko. Kfor treba da se obavesti, a on nije obavešten", kaže Milan Pavlović.

"Pritiskaju povratnike nasilno da im prodaju zemlju. Ljudi koji neće da im prodaju zemlju, dešava im se paljenje kuća, pretnje automatskom puškom", dodaje Dušan Popović iz Belog Polja.

Okupljeni građani preneli su da su se čule dve eksplozije, ali im nije potpuno jasno da li su one prethodile požaru ili su usledile nakon što se požar razbuktao.

Sudeći prema snimcima sa lica mesta, požar je zahvatio veći deo krova koji je izgoreo, prenosi RTS.

U Belom Polju kod Peći živi petnaestak povratnika od kojih je petoro dece. Prvi povratnici vratili su se 2003. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA