Vreme čitanja: oko 2 min.

Još jedan Srbin mogao bi da se nađe u Ginisovoj knjizi rekorda: Saša odradio 1.580 sklekova sa opterećenjem

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Presrećan postignutim rezultatom, nastavlja da trenira, dok čeka zvaničnu potvrdu iz Ginisove knjige rekorda

  • 1

Saša Garović (19) iz Ratine kod Kraljeva, oborio je Ginisov rekord tako što je uradio više od 1.580 sklekova sa opterećenjem. Presrećan postignutim rezultatom, nastavlja da trenira, dok čeka zvaničnu potvrdu iz Ginisove knjige rekorda, navodi RTS.

Svoj san, devetnaestogodišnji Saša Garović pretvorio je u javu, i kao od šale za sat vremena uradio je 1.580 sklekova sa opterećenjem od 10 kilograma. Sve je kako sam kaže, rezultat svakodnevnih treninga tokom protekle dve godine i želja da potvrdi da je najbolji.

"Drugar iz Pančeva mi je pomogao oko sklekova jer mi je u avgustu javio da ja imam 1.000 sklekova za pola sata, sa 10 kg, gde nisam ni znao da je to Ginisov rekord, već eto mislio sam da je to samo moj uspeh. Ali bio je dečko iz Obrenovca koji je uradio 1.522 skleka i ja sam eto hteo da oborim taj njegov rekord”, kaže Saša Garović, Ginisov rekorder iz Ratine kod Kraljeva.

Kako objašnjava Kraljevčanin Aleksandar Tokalić, gledalo je njih desetak.

"Uglavnom bilo nam je teško i da gledamo, mogu misliti kako je njemu bilo. Do par stotina i nekako, a posle hiljadu i nama je bilo mučenje”, objašnjava on.

Sve je počelo pre dve godine. Na spravama kraj fudbalskog stadiona u Ratini.

Bila je korona, bio je karantin, izašao sam iz kuće i počeo da treniram, nije bilo treninga da nisam radio sklekove. Treninge i takmičenja sam finansiram, kao i treninge sam smišljam treniram kod kuće i u parku. Moji planovi su da obrazujem manju decu, tinejdžere, kako ići pravim putem i kako uspeti u ovom sportu, jer je teško samostalno”, dodaje Saša.

Do sada, Saša ima državni rekord 207 propadanja iz serije, ali kako kaže i mnogo ličnih rekorda o kojima do sada nije govorio.

Grad Kraljevo, već od naredne godine, odvojiće sredstva kako bi ovom devetnaestogodišnjaku pomogao u svakodnevnim treninzima, ka novim postignućima.

Pogledajte prilog RTV Kraljevo:

(Telegraf.rs)

Video: Srbin oborio Ginisov rekord u sklekovima sa 36,5 kg na leđima!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA