≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Donela kupovni kolač u crkvu na Svetog Nikolu, pa se obrukala: Požalila se, i žene je stavile na stub srama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Komentari ispod njene objave na Fejsbuku bili su različiti, međutim neki od korisnika nisu pozdravili odluku da kolač kupi u pekari

  • 34
Salva, slavski kolač, slavska trpeza Foto: Shutterstock

U jeku slavske sezone sve domaćice trude se da umese što lepši kolač, neretko ga ukrašavaju i raznim figuricama od testa koje nose jaku versku simboliku. Postoje i one koje, nažalost, zbog životnih okolnosti ili obaveza ne stignu da umese kolač, pa pomoć potraže u pekarama.

Tako se jedna Kragujevčanka našla u neprilici, jer je za Svetog Nikolu morala da poruči kolač pošto joj poslovne obaveze nisu dozvoljavale da ga sama napravi. Nesrećna žena nije ni slutila da će se, kako je navela na jednoj Fejsbuk grupi, "obrukati" u crkvi.

"Naručih kolač za Svetog Nikolu i jutros ga uzeh...Ne htedoh u kesu da ga stavim da se ne uspari i u crkvi se obrukah, živ i žilav jedva se prelomio!", požalila se Kragujevčanka.

Kada je došla kod kuće, priča ona, bilo ju je sramota da ga uopšte spusti na sto, pa se uputila u lokal u kojem je kupila kolač.

"Za 800 dinara dobih hleb u obliku kolača, a od gazde ni izvinjenje već opasku da je bio vruć", jada se ona.

Kako je navela, vruć kolač se ne daje, već ohlađen, pa je upozorila sve ostale i poručila da je "greota narodu prodavati tako nešto".

Komentari ispod objave ove žene bili su različiti, međutim neki od korisnika nisu pozdravili odluku da kolač kupi u pekari.

"Smernica od Boga", "Kolač se ne kupuje, kolač se mesi", "Da sam na tvom mestu obrisala bih komentar, više sebe osramoti nego pekaru što pokudi", pisalo je.

Međutim, bilo je i onih koji su bili realni, i priznali da danas dosta domaćica kupuje slavski kolač.

"Onaj ko prodaje, treba da ima kvalitet. Pričate o slavskom kolaču, domaćici, zajedljivo, sudite ženi što nimalo nije u skladu sa verom i hrišćanstvom, drage dame", napisala je jedna Slađana.

"Bože, vernice ste neke a ovako ujedate ženu, ni slavu ne čestitate. Pa, šta ako je poručila, pola grada poručuje"...

"Sve velike domaćice, a kad odneseš kolač u crkvu, svi ko na isti kalup da ih mese" napisala je jedna Bojana.

Da li vi kupujete ili mesite kolač?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana

    22. decembar 2023 | 15:50

    Sram vas bilo. Samo čekate koga ćete kritikovati. Imam 80 godina. Slavim, postim i pridržavam se običaja. Ali iz nekih razloga ne medim kolač već naručim. I šta? Niste vi veći vernici koji nas učite kako se mesi kolač. Svako ima svoje razloge. Veći ste vi grešnici što ste zlobni nego mi što moramo da naručim kolač. Neka vas Bog pogleda.

  • Maja

    22. decembar 2023 | 14:56

    90%žena ne stiže da napravi kolača kupi u pekari ili poslaslastičarnici a tu treba da je sramota pekara što "leba"naplati 800 din.Sram ga bilo!!!

  • miro

    22. decembar 2023 | 14:57

    Draga gospodjo vazno je da ste sve od srca napravili ako nesto nije uspelo Boze moj. Cestitam u zakasnjenju Srbin Sumadinac srecnu Slavu i daj Boze da vi i vasa Familija jos dugo dugo slavite🙏👍🇷🇸😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA