≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte borbu putara sa mećavom na Zlatiboru: Ogromni zastoji i kolapsi, teretnjaci zaglavljeni u krivini

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više teretnjaka zaglavljeno je u krivinama

  • 1
Snećna mećava, Zlatibor, Borova Glava Foto: Telegraf.rs

I uprkos borbi putara sa mećavom, sneg je opet napravio kolaps ispod Borove Glave na Zlatiboru, kao i na regionalnom putu između Nove Varoši i Sjenice preko Zlatara.

Snežne padavine u planinskim predelima Zlatiborskog okruga, danas su formirale pokrivač visine od 15 do 20 centimetara, a u prvim večernjim satima sneg se formirao i na kolovozu kroz planinske predele.

Najkritičnija deonica magistralnog puta Beograd - Bar, kao i uvek, jeste Borova Glava - Bistrica, gde su trenutno kolapsi na više lokacija.

Više teretnjaka zaglavljeno je u krivinama ispod Murtenice, u ataru sela Draglica i na prevoju Tavnik, pa je saobraćaj trenutno u prekidu.

Slična situacija je i na regionalnom putu između Nove Varoši i vrha Zlatara, gde se nadomak varošice zaglavio autobus, pa je nemoguće proći put vrha planine i Sjenice.

Kritično je bilo i na ulasku u Novu Varoš iz pravca Užica kroz naselje Branoševac, ali se sada saobraćaj odvija bez zastoja.

Ekipe zimske službe su svo vreme na terenu i bore se sa snegom, a najviše problema na putu nastalo je usled jakog inteziteta padavina.

Vozačima se savetuje dodatna opreznost, kao i to da u planinske krajeve ne kreću bez zimskih pneumatika i lanaca.

(Telegraf.rs/B.I.)

Video: Na Zlatiboru čudo: Magla, sunce i mećava u isto vreme, uslovi za putovanje gotovo nemogući

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA