≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodajna izložba radova iz radionice osba sa invaliditetom u Gračanici: Novac namenjen lečenju Branka Antića

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrovitelj grnčarske radionice i izložbe je Ministarstvo kulture Vlade Srbije

  • 0
Gračanica Dom kulture prodajna izložba grnačarskih radova Udruženja lica sa invaliditetom Kuća za omladinu Foto: Neđeljko Zejak

U Domu kulture u Gračanici otvorena je prodajna izložba grnačarskih radova koje su tokom oktobra i novembra stvarali članovi Udruženja lica sa invaliditetom „Kuća za omladinu“.

Na izložbi je postavljeno nekoliko desetina radova čijom će prodajom biti obezbeđena dodatna sredstva za nastavak tradicionalne četvrte po redu radionice naredne godine.

- Jedan od glavnih ciljeva radionice bio je osnaživanje socijalnih veština i mogućnosti kao i da šira društvena zajednica osobama sa invaliditetom pokaže da su oni njen deo koji se ne sme zanemarivati“,kazala je profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Zvečanu Nevena Popović.

Gračanica Dom kulture prodajna izložba grnačarskih radova Udruženja lica sa invaliditetom Kuća za omladinu Foto: Neđeljko Zejak

Učesnici radionice, njih petoro, kako je kazala Popovićeva, članovi osetljive grupe, su svojim radovima pokazali da čine deo društva, a opštinske institcije pružanjem podrške radionici su pokazale da bez razvijanja kulture ugrožene kategorije stanovništva kultura, u čijoj je biti čovek, ne bi bila jedna od osnovnih ljudskih vrednosti.

Humana izložba, kako je kazala gradonačelnica Gračanice dr. Ljiljana Šubarić, je prva u nizu aktivnosti kojima građani Gračanice ispraćaju staru i dočekuju Novu godinu.

- Sama činjenica da naredne slavske aktivnosti otvaramo ovom izložbom govori o tome da osobe sa invaliditetom koje imaju potrebu za uvažavanjem, pripadanjem i ostvarivanjem su deo našeg društva koje moramo uvek podržavati i osnaživati - kazala je ona otvarajući izložbu.

Prikupljeni novac namenjen lečenju Branka Antića biće uplaćen Humanitarnoj organizaciji „Srpska solidarnost“. Pokrovitelj grnčarske radionice i izložbe je Ministarstvo kulture Vlade Srbije.

(Telegraf.rs/N. Zejak)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA