Vreme čitanja: oko 1 min.

Aktivna inkluzija Roma: Socijalno stanovanje kao jedan od glavnih prioriteta

Ekipa Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, ocenio je Program EU SHAI kao veoma uspešan, s obzirom na to da je veliki broj romskih porodica rešio svoje stambeno pitanje

  • 0
Inkluzija Roma, stanovanje Foto: A. N.

Na 12. sastanaku, koji je održan u Beogradu drugog decembra, Upravni odbor programa „Podrška Evropske Unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, moglo se čuti da je socijlano stanovanje jedan od glavnih priporiteta u intergraciji romske nacionalne manjine u Srbiji.

Na sastanku se govorilo i o napretku u implementaciji EU SHAI programa, usvojen je kvartalni izveštaj, a takođe su predstavljeni i rezultati evaluacije Javnog poziva za predloge projekata inovativnih usluga socijalne inkluzije otvorenog tipa na lokalu.

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, ocenio je Program EU SHAI kao veoma uspešan, s obzirom na to da je veliki broj romskih porodica rešio svoje stambeno pitanje, ali i dobio podršku kroz dodatne mere aktivne inkluzije. Takođe je ukazao na potrebe još jednog određenog broja romskih porodica u unapređenju uslova stanovanja i izrazio nadu za nastavak sličnih aktivnosti.

- Smatram da je veoma važno nastaviti sa sličnim programima. Svi naši izveštaji govore da su najugroženije romske porodice, koje su obuhvaćene ovim program, veoma zadovolje i u razogovoru sa sa njima saznali smo da im je ova vrsta pomoći važna, ne samo u segmentu stanovanja, već i u obarazovnoj inkluziji njihove dece. Neuporedivo je lakše da se deca obrazuju kada imaju siguran krov nad glavom i svoj uređen prostor za život i učenje – istako je Nakić.

Baneri Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

(Telegraf.rs /A. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA