Vreme čitanja: oko 1 min.

Grujičić uručila ugovore nevladinim udruženjima: Važna su pomoć u preventivnoj zdravstvenoj zaštiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka je udruženjima poručila da se nada i budućoj saradnji

  • 0
Danica Grujičić, ugovori Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo zdravlja danas je svečano uručilo ugovore nevladinim udruženjima čiji će se projekti realizovati u okviru programa "Preventivna zdravstvena zaštita".

Ugovore su dobila 22 udruženja koja su se prijavila na konkurs ministarstva zdravlja, a koji se odnosi na aktivnosti u oblasti zdravstvene zaštite. Ministarka zdravlja Danica Grujičić, tom prilikom, istakla je da je ministarstvo tokom ove godine imalo niz akcija, između ostalog, nabavku mamografa, projekat "Svako dete ima pravo da odrasta zdravo" i organizovanje skrininga aneurizme aorte. Kako je rekla, u tim akcijama značajna je bila i pomoć nevladinog sektora, koju resorno ministarstvo pokušava da podrži i podstakne.

"Program preventivne zdravstvene zaštite je naročito važan. Drago mi je da smo u godini za nama dva puta dodelili sredstva udruženjima građana - osam miliona dinara u maju i 15 miliona dinara sada. Lepa vest je i da su opredeljena buduća sredstva od 80 miliona dinara, a traže se samo dobri projekti, dobro obrazloženi i rezultati koji će se postići na terenu", rekla je Grujičić.

Ministarka je udruženjima poručila da se nada i budućoj saradnji i da od njih očekuje da ministarstvu javljaju gde postoje problemi, gde se dugo čeka i gde stvari dugo traju, jer su u kontaktu sa stanovništvom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA