Vreme čitanja: oko 1 min.

Deci koja praznike dočekuju u bolnici, Deda Mrazovi su danas uskočili kroz prozor: Predivna akcija i u Nišu

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Članovi Gorske službe spasavanja obučeni u odela Deda Mraza, spustili su se sa krova klinika UKC Niš u kojima se leče deca

  • 0
Gorska služba spasavanja Srbije Deda Mrazovi na krovu  Beograd Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Sa željom da osnaže novogodišnji duh i ove godine, članovi Gorske službe spasavanja obučeni u odela Deda Mraza, spustili su se sa krova klinika UKC Niš u kojima se leče deca. Preko prozora uručili su novogodišnje paketiće deci koja praznike dočekuju u bolnici.

Ovu atraktivnu akciju koja izaziva veliko oduševljenje kako kod dece tako i kod odraslih, već petu godinu za redom, zajedno sa Gorskom službom spasavanja, u 7 gradova na jugu Srbije organizuje kompanija Fazi iz Niša.

Jelena Jokić glavna sestra na Klinici za pedijatriju istakla je da je hospitalizovan 51 pacijent, različitih uzrasta, od jednog sata života do 18 godina.

"Svim poklonima obuhvaćena su i deca Zavoda za mentalno zdravlje, Dečije ORL klinike i Klinike za hirurgiju. Deca su jako sretna kada dobiju paketće. Izutetno je važna i ta psihička podrška, naročito roditeljima", ističe Jokić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Niške Vesti (@niskevesti)

Uroš Smiljanić, načelnik Gorske službe spasavanja, stanice Niš kazao je da su ovakve akcije nešto skroz drugačije od onih koje izvode svakodnevno.

"Ova akcija je, pre svega, humana, mi uživamo da pomognemo koliko možemo deci koja će praznike provesti u bolnici. Ove godine smo u 11 gradova širom Srbije i nadamo se da ćemo malo sreće i osmeha doneti deci", završava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA