Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavnici MUP i novinarskih udruženja razgovarali o bezbednosti novinara

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na sastanku je konstatovana dobra saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih udruženja

  • 0
Sastanak MUP i novinarskih udruženja Foto: mup.gov.rs

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova razgovarali su danas sa predstavnicima novinarskih udruženja o zaštiti bezbednosti novinara i upoznali ih sa merama koje se preduzimaju na obezbeđenju javnih okupljanja koja se ovih dana održavaju u Beogradu.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova naglasili su da policija sa posebnom pažnjom postupa po svakoj prijavi novinara da im je ugrožena bezbednost i preduzima sve mere iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije počinilaca i njihovog daljeg procesuiranja.

Predstavnici novinarskih udruženja predložili su da se u cilju prevencije organizuju zajedničke edukativne radionice, na kojima bi učestvovali novinari i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na sastanku je konstatovana dobra saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih udruženja u okviru Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Sastanku su prisustvovali šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Dejan Bojović, pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, načelnik Uprave policije Ivica Ivković, Boško Nešović iz kabineta ministra i glavni inspektor u kabinetu direktora policije Bekir Dudić, kao i predstavnik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Rade Đurić, Dragana Bjelica iz Udruženja novinara Srbije i Veran Matić, član Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA