Vreme čitanja: oko 1 min.

Ustreljen jedan od dva vuka koji su harali između naselja Rudnik i Varnica

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vukovi su viđeni i fotografisani na raskrsnici prema Vojkovcima, potom su navodno išli pomenutom trasom i napadali stoku i živinu

  • 1
Svetski dan vukova Foto: Pixabay/wikiimages

U rejonu starog puta koji naselje Rudnik povezuje sa Zagrađem i Belanovicom, nedaleko od jednog od rudničkih vrhova, Ostrovice, pa prema Vojkovcima, usmrćen je jedan od dva vuka koji su krstarili tim područjem, potvrdio je za portal GM Press poznati rudnički lovac, Dragan Hrnjaković.

On je naveo da su vukovi viđeni i fotografisani na raskrsnici prema Vojkovcima, da su potom išli pomenutom trasom i napadali stoku i živinu i dodao da se radi o već tradicionalnoj ruti kretanja ove divljači, barem kada je u pitanju planina Rudnik.

Naime, pre nekoliko godina čopor od pet vukova harao je sličnom putanjom, između varošice Rudnik, sela Varnice (Zagrađe) i sela prema Bukulji, Bosuta u aranđelovačkoj opštini i Vojkovci u opštini Topola.

"Sada je situacija takva da je jedan ustreljen, drugi nije. Ali nema razloga za paniku, što se tiče ljudi, oni apsolutno ne treba da brinu jer vukovi beže od čoveka. U opasnosti je stoka, ovce, živina itd...", upozorio je Hrnjaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    28. decembar 2023 | 18:30

    Šta to znači harali??? U civilizovanim zemljama vukovi su zakonom zaštićena vesta. Kod nas ljudi bi samo da ubijaju... Čuj, vukovi harali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA