≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodeljeni sertifikati učesnicima radne prakse

Ekipa Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rektor Univerziteta prof. dr Dejan Madić je naglasio da je ovo program od društvenog značaja i na dobrobit studenata

  • 0
Praksa, Romi, sertifikati, Novi Sad Foto: Kancelarija za inkluziju Roma

Na Univerzitetu u Novom Sadu, u petak 15. decembra, održana je svečana dodela sertifikata učesnicima Univerzitetskog programa radne prakse, koja se odvijala u Skupštini i Vladi AP Vojvodine, pokrajinskim organima uprave i fondovima, direkcijama i zavodima čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina.

Do sada su 474 studenta i diplomca Univerziteta u Novom Sadu uspešno završili radnu praksu, koja se ove godine obavlja po dvanaesti put.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine, Momo Čolaković, rekao je da od početka prati program i podržava ovu ideju i čestitao svima na uspešno okončanoj praksi.

- Puno se govori o neophodnosti strukturnih promena u srpskom društvu i to je neophodnost. Nova vremena su puna novih izazova i nemoguće je napraviti strukturnu promenu i modernizaciju uprave bez mladih ljudi kojima treba pružiti šansu.

Rektor Univerziteta prof. dr Dejan Madić je naglasio da je ovo program od društvenog značaja i na dobrobit studenata koji dobijaju šansu da se upoznaju sa administracijom i poslovima koji se obavljaju u državnim ustanovama.

- Obrazovanje i istraživanje su osnovni ciljevi Univerziteta, a sada tome pridodajemo i saradnju sa okruženjem, državom i lokalnim samoupravama, ali i sa kompanijama.

Aleksandar Vranić iz Zrenjanina, jedna od učesnica ovog programa kaže da je veoma zadovoljna iskustvom koje je stekla na praksi u Kancelariji za inkluziju Roma.

- Bavila sam se prevođenjem tekstova sa srpskog na engleski jezik, ali nisam bila sama u tom procesu. Zaposleni u Kancelariji su uvek bili tu da mi pomognu, da mi nešto pojasne ili poprave moje greške. Na ovaj način sam mnogo toga naučila tokom sedam meseci prakse.

Kancelarija za inkluziju Roma je i ove godine učestvovala u programu radne prakse, a angažovane su bile četiri praktikantkinje: Ljiljana Maričić i Aleksandra Vranić sa Filozofskog fakulteta, Tatjana Bošković sa Fakulteta tehničkih nauka i Petra Atlagić sa Ekonomskog fakulteta.

Baneri Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

(Telegraf.rs  / A. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA