Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo kroz naplatnu stanicu Beograd proći će 110.000 vozila: Očekuje se gužva za praznike

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako bi se vozilima omogućio nesmetan prolazak, Putevi Srbije su intenzivirali rad na naplatnim stanicama i povećali broj inkasanata

  • 0
Vrčin, naplatna rampa, gužva u saobraćaju Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da spremno i organizovano dočekuje pojačan intenzitet saobraćaja na srpskim autoputevima kada se očekuje da će, usled novogodišnjih i božićnih praznika, samo kroz naplatnu stanicu Beograd tokom predstojećeg vikenda proći oko 110.000 vozila u oba smera, što je za oko 6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, kada je prošlo 103.600 vozila.

- Kako bi se vozilima omogućio nesmetan prolazak, Putevi Srbije su intenzivirali rad na naplatnim stanicama, povećali broj inkasanata i svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze - navodi se u saopštenju Puteva Srbije.  .

Napominjemo da najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

U Republici Srbiji trenutno je u upotrebi oko 765.000 uređaja za elektronsku naplatu putarine i u 2023.g., zaključno sa novembrom, 45% od ukupnog prometa vozila činile su transakcije izvršene TAG uređajima.

JP „Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, ne voze pod dejstvom alkohola, kako ne bi ugrozili svoj život i živote drugih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA