Vreme čitanja: oko 1 min.

Postavljeni disklejmeri o ukidanju stikera na administrativnim prelazima

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Kancelarije za KiM Petra Petković je ranije objasnio da je ta odluka doneta kako bi se "omogućila sloboda kretanja za sva vozila"

  • 2

Na svim administrativnim prelazima su postavljeni disklejmeri o ukidanju stikera na području centralne Srbije na kojima se ističe da je omogućena sloboda kretanja za sva vozila sa prostora Kosova i Metohije.

Vozila sa RKS tablicama u centralnu Srbiju, od 1. januara će moći bez prelepljenih simbola Kosova, prenosi Tv Most.

"Omogućavanje učešća u saobraćaju na putevima svih vozila koja su registrovana od strane Privremenih institucija samouprave u Prištini se vrši isključivo iz praktičnih razloga radi olakšavanja položaja pojedinaca i omogućavanja njihove slobode kretanja i ne može se tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti 'Kosova', ne prejudicira određivanje konačnog statusa 'Kosova' i ne može se tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244(1999)", piše na disklejmerima.

Direktor Kancelarije za KiM Petra Petković je ranije objasnio da je ta odluka doneta kako bi se "omogućila sloboda kretanja za sva vozila" i da će ona "olakšati živote Srbima na KiM jer oni najviše koriste administrativne prelaze", kao i da da to nikako ne znači i priznavanje jednostranog proglašene nezavisnosti Kosova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA