≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasili se Hrvati o udaru broda u most na Dunavu i otkrili stanje posade: Zatvorena granica

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni tvrde da je brod nemački

  • 13
Most 25. maj, Most Ilok na Dunavu kod Bačke Palanke Printskrin: Google Street View

O nezgodi na Dunavu, gde je teretni brod udario u stub mosta između Iloka i Bačke Palanke oglasili su se i nadležni u hrvatskom gradu Ilok.

Oni navode da je pri udaru barže oštećen most između Iloka i bačke Palanke, i navode da je teret prevozio nemački brod.

- U ranim jutarnjim satima, oko 1:55 sati, nemački teretni brod koji je prevozio teret u baržama udario je u stub mosta između Iloka i Bačke Palanke pri čemu je došlo do oštećenja mosta, a jedna barža sa 1.000 tona đubriva je je potonula. Svi članovi posade su dobro, a teretni brod i druga barža su neoštećeni - navodi se u objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Iloka.

Dodaju da je za sada obustavljen saobraćaj preko mosta sve dok se utvrdi stepen oštećenja i stabilnost mosta.

Inače, brod je u nadležnosti organa Republike Srbije koji sprovode uviđaj povodom plovidbenog incidenta, saopšteno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Dodaju da su o događaju obaveštene nadležne službe RH.

„Apelujemo na građane koji nameravaju da pređu državnu granicu da koriste alternativne granične prelaze“, saopštila je policija.

Plovio iz Austrije ka Smederevu

U Policijskoj upravi (PU) Novi Sad za Tanjug je rečeno da je u stub mosta udario brod koji je plovio iz Austrije ka Smederevu, i potvrdili da je barža koju je prevozio je potonula.

Kako su kazali, policija je na licu mesta i trenutno se radi uviđaj kako bi se utvrdilo kako je do nesreće došlo. Dodali su da je brod koji prevozio baržu usidren i ono što se sigurno zna je da niko od šest članova posade toga broda nije povređen.

Naglasili su i da je rečni saobraćaj na Dunavu na tom delu obustavljen zbog uviđaja i da su oni o tome obavestili kolege iz Hrvatske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    5. januar 2024 | 10:20

    Ala ce biti zagadjen Dunav...

  • Južnoprugaš

    5. januar 2024 | 10:42

    Meni ovo ne deluje da je slučajno?!Ako je već locirana na dnu potonula barža.Zašto se ne počinje sa procesom vađenja barže ili dela đubriva?Nije valjda da i dizalicu moramo da iznajmljujemo od Mađara i papreno im plaćamo radni sat?!Da li će neko biti odgovoran ako nemamo dizalicu za ovakve situacije?!Pošto smo sve ledolomce već prodali!

  • ABV

    5. januar 2024 | 10:07

    Opet nas Nemci razdvajaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA