Vreme čitanja: oko 2 min.

Mileta je udario grom, pa ga od tad zovu Munja: "Sada imam više energije, to mi pomaže da budem bolji student"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na sebi je imao majicu kratkih rukava, neke pantalonice i duboke patike, a kad su ga podigli da ga stave na motokultivator i voze u ambulantu od majice je ostala samo prednja strana, a od patika samo šnir...

  • 0
munje gromovi munja čovek nevreme Foto: Shutterstock

Nadimke ljudi uglavnom nasleđuju od oca ili nekog bliskog ili zbog nekog događaja koji ih je obeležio. Tako, na primer, mog komšiju zovu Bora Bure, jer se priča da je u mladosti mogao da popije bure vina. A Mileta... Mileta zovu Munja!

Mile je ovaj nadimak dobio, jer ga je, logično, udario grom.

Kako kaže, sve se odigralo 28- maja kada su on i njegov otac išli na njivu da beru trešenje.

Stali su tu pod drvo, neka kišica počela i čuli su da grmi, pa rekli:

"Ajde još malo tu nešto da poradimo i kući... Ja stajao ovde, tata bio tu, i samo u jednom trenutku svetlost... I ja padam s one visine... Kad sam pao, sav drhtim, ne znam šta je, tata odlepio, tresem se, ništa ne osećam, samo kao neko golicanje po celom telu, a ova noga skroz iskrenuta... Odvukao me tata, da me pokrije zemljom, ajde vode... ja na leđima i tad je počelo nevreme", priča Mile.

Kako kaže, njegov otac je odmah otišao po komšiju Željka i baš tada ga je udario još jedan grom.

Na sebi je imao majicu kratkih rukava, neke pantalonice i duboke patike, a kad su ga podigli da ga stave na motokultivator i voze u ambulantu od majice je ostala samo prednja strana, a od patika samo šnir...

"Cela leđa, noge, sve pozadi, sve je to bilo crno, izgorelo, a palac na nozi mi se rascvetao, valjda je tu izašlo", sećao se student Mile, ima već i tome godina, pred kamerom vojvođanskog novinara Bore koji je zabeležio sijaset ovakvih i još čudnijih priča po ravnici.

Kako priča, u bolnici je bio sedam dana. Od ožiljaka, kaže, nema ništa.

Nevremena se seća jer je njegovom komšiji srušilo kuću, a drugom je stradao bojler. Na kraju, kroz šalu kaže da danas, nakon svega, ima više energije, što mu, kako je rekao kroz smeh, pomaže da bude bolji student.

(Telegraf.rs)

Video: Kakav "ulov": Munja se razgranala i osvetlila nebo iznad Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA