Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo najveća božićna česnica Srbije? Bajkeri je dovezli na trg

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki zlatnik izvukao je osmogodišnji Pavle

  • 0
Polomljena i podeljena deci najveća Božićna česnica u Leskovcu Foto: TOL Leskovac/T.Stevanović

U toku popodneva 6. januara na paltou ispred Leskovačkog kulturnog centra-LKC-a, starog trga leskovačke "Široke čaršije", svečano je polomljena i podeljena deci, po našem saznanju, najveća božićna česnica u Srbiji.

Česnicu su posebnim vozilom dovezli leskovački bajkeri pripadnici MK-Leskovac.

U prisustvu predstavnika SPC iz obližnje Crkvene opštine Leskovca i predstavnika grada Leskovca na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem, devojčice članice leskovačkog KUD-a pažljivo su lomile česnicu tešku više desetine kilograma i delile je dečici koja se tiskala uz štand u prisustvu svojih roditelja deka i baka.

Veliki zlatnik iz svog parčeta česnice izvuzkao je Pavle Zdravković (8) učenik obližnje osnovne škole.

Srećni dobitnici velikih srebrnjaka su: Nađa Cvetković (10), Despot Krstić (3), Petar Stojanović (11), Kaja Kešelj (8), Filip Cvetković (8) i Dušan Krstić (9).

Svečano lomljenje česnice u Leskovcu na trgu ispred LKC-a šesti put za redom organizuje Turistička organizacija grada Leskovca TOL, uz prigodna program mladjih izvodjača KUD "Lemind" iz Leskovca.

"Zahvaljujući našim prijateljima i saradnicima mi svake godine obezbeđjujemo poveću česnicu sa vrednim novčićima, čiju vrednost novčića i težinu česnice svake godine povećavamo na radost brojnih mališana iz leskovačkog kraja", reči su Nebojše Kocića direktora TOL-a u Leskovcu.

(Telegraf.rs)

Video: Česnica sa više od 30 dukata polomljena ispred Hrama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA