≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Patrijarh Porfirije služio svetu arhijerejsku liturgiju u Pećkoj patrijaršiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je ranije u svojoj besedi pred velikim brojem okupljenih vernika poručio da smo stvoreni da bi ljubav kao naš život bila most i put ka svakoj duši živoj

  • 0

U manastiru Pećka patrijaršija u 8.00 sati počela je božićna liturgija koju služi patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, uz sasluženje arhimandrita Danila, jeromonaha Nikona i đakona Dragana Radića i Radomira Vrućinića. Liturgiji prisustvuju vernici iz svih krajeva Kosova i Metohije.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije služio je na Badnji dan svetu liturgiju u manastiru Gračanica uz sasluženje episkopa raško - prizrenskog Teodosija i hvostanskog Alekseja.

On je ranije u svojoj besedi pred velikim brojem okupljenih vernika poručio da smo stvoreni da bi ljubav kao naš život bila most i put ka svakoj duši živoj.

Patrijarh se nalazi na Kosovu i Metohiji od 3. januara, kako bi proveo božićne praznike sa sveštenstvom i srpskim narodom.

Pećka patrijaršija je drevno sedište srpskih duhovnih poglavara i stavro-pigijalna lavra srpskih patrijarha, odnosno pod njihovom je neposrednom nadležnošću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA