Vreme čitanja: oko 1 min.

Načelnik Generalštaba u poseti manastiru Žiča: Prisustvovao božićnoj liturgiji

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je sestrinstvu manastira poželeo dobro zdravlje i naglasio da njihova požrtvovana služba i duhovni podvizi

  • 0
Milan Mojsilović Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa delegacijom Vojske Srbije, boravio je jutros na Božić u manastiru Žiča kod Kraljeva.

General Mojsilović je prisustvovao božićnoj liturgiji, a potom razgovarao sa igumanijom manastira visokoprepodobnom mati Jelenom i monahinjama.

Izražavajući zahvalnost na ukazanom gostoprimstvu, načelnik Generalštaba je istakao da je počastvovan prilikom da najradosniji hrišćanski praznik — Božić proslavi u drevnom manastiru, u kojem je ustoličen prvi arhipiskop srpski Sava i krunom ovenčani brojni srpski kraljevi.

Milan Mojsilović Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

On je sestrinstvu manastira poželeo dobro zdravlje i naglasio da njihova požrtvovana služba i duhovni podvizi, nadahnjuju da i dalje hrabro i posvećeno služimo svojoj otadžbini Srbiji.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije bili su komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, načelnici Uprave za logistiku (J-4) i Uprave za ljudske resurse (J-1) Generalštaba general-major Srđan Petković i brigadni general Savo Iriškić, kao i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA